woensdag 1 juli 2009

Was het nou groen?

Je rijdt een route die je vaak aflegt. Verkeer voor je kachelt lekker door en 50 meter na dat verkeerslicht vraag je je ineens af “was het nou groen?”. Overkomt me regelmatig. Maar vandaag heb ik geen enkele signalering meegekregen. Dak open, muziek schunnig hard, lach van oor tot oor en meedansen met de muziek op mijn stoel.

Het zijn gekke tijden bij VIS. Kregen we donderdag nog te horen dat we niet waren geselecteerd voor die ene overheidsinstelling. Sindsdien gebeurt er van alles. De planning verandert met het uur. Deze periode is echt de grand prix van de planning. Het schoenenmerk laat naar alle waarschijnlijkheid morgen weten of ze klant worden. Aanpak, planning en budget voor het technologische instituut zijn op een haar na akkoord. Ook daarvan verwacht ik morgen het finale akkoord. Morgen valt ook de beslissing over een openstaande offerte die er niet om liegt voor onze off shore klant. En dan zijn er natuurlijk nog de lopende projecten. Dat ene interim-traject is er nog niet door, maar daar wordt aan gewerkt. Komt goed (hoop ik).

Maar het kersje op de slagroom was een telefoontje vlak voor de lunch. We werken voor een grote industriële klant die wereldwijd duizenden medewerkers heeft. Eerder dit jaar is een omvangrijk onderzoek, waar ik met liefde en plezier aan werkte, in de ijskast gezet. Die ijskast werd uiteindelijk afgezonken naar de bodem van de oceaan. Zonder onderzoeksresultaten werd besloten hoe de merkhiërarchie in elkaar moest steken. Yep, dat deed pijn. Vandaag belde diezelfde persoon om me te vertellen dat ze die basiskeuze nu eenmaal wel hebben gemaakt, maar nog geen idee hebben hoe dat moet worden geïmplementeerd. Hoe moeten moedermerk en dochtermerk aan elkaar gekoppeld worden? Hoe gaat die nieuwe huisstijl eruit zien? Hoe ver durven ze te gaan in het verlaten van het oude. Een flinke brand design studie dus. Of ik ff een offerte wilde maken, het wilde inplannen en oh ja, eerste resultaten moeten volgende week donderdag zichtbaar zijn. Slik! Zo gezegd zo gedaan (uhuh). Ergens tussen 3 en 4 vanmiddag heb ik op ‘send’ gedrukt. Trillend van excitement afgewacht. Om 5 uur vanmiddag viel het mailtje op mijn deurmat: ‘akkoord’. Het mag dan in omvang geen mega-order zijn. Maar in importantie is ie giga. VIS staat aan de bron van hoe het merk zich in 40 landen straks zal presenteren. Was ie dus groen? Ja KEIGROEN!

8 opmerkingen:

 1. Ghigh. En op dat soort momenten dan mag je van oom agent best een keer door rood rijden. Je hebt een mooi argument. En misschien is het dan meteen twee vliegen in 1 klap: oom agent is wellicht TDH! oe, wat laat jij je graag bekeuren dan! handboeien erbij (of moest ik dit laatste subject maar ns plaatsen onder dirty mind???), en zijn spanker. En dat voor 60 euro. Niet duur voor een lekkertje. Ik zou zeggen: waag het er op. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die M. weet wat Liane wil! Best of both worlds! Project binnenslepen, gruwellendig (woord van de week) door rood karren en de YMCA agent (maar dan hetero) die om de hoek staat met zijn knuppel ferm in de hand. Life is a TDH!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm. Hoe dit onderwerp dan toch weer in de 'mannelijke voorkeuren van Liane'-hoek terecht komt is heel bijzonder. En dan zeggen ze dat ik een dirty mind heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok, terechte opmerking. Excuses. Ontopic: 'het is groen en scoort?'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jaja, vertel mij wat. Ik weet wat ze wil. Althans: hoe dat lijstje eruit moet zien. Ik scan me suf als ik met haar op stap ben om er ééntje te ontdekken. Da's dan weer een voordeel van being 1.85 m. Maar t valt nog niet mee hoor. Ik kan wel wat hulp gebruiken :-). Daarom vond ik oom agent wel een optie. Die zijn vaak nog ietwat dominant ook. Dat kan ook interessant zijn. "On top or not today?" vraagt hij dan aan haar. Ik zie het al voor me, jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Dub: het is groen en scoort? oh nee, begin jij er nu ook al over? EEN BRULKIKKER! aaarrcchhhhhhhh!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is groen en heeft dikke slagaderen en een grote vette rand: de Lulk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is groen en het scoort... VIS! duh. De drukkers bij onze huisdrukkerij krijgen zelfs zenuwtrekjes als ze die gifgroene PMS 802 hoge densiteit inkt weer binnen zien komen.

  Maar ik begrijp de boodschap, de mannenvoorkeur van Liane houdt de gemoederen bezig. Dacht dat ik nu toch wel duidelijk genoeg was inmiddels. Maar okee, jullie vertellen het maar wat je nog meer moet weten... ;)

  BeantwoordenVerwijderen