vrijdag 24 juli 2009

Kidz

Ik heb geen kidz en ik wil ze ook niet. Nu niet en nooit niet. Dat is bij de meeste mensen in mijn omgeving wel bekend. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet leuk kan vinden. Naast het feit dat ik 7,5 jaar lang voor het gaafste jongetje van heel Nederland heb mogen zorgen, hebben mijn vriendinnen (die moeder zijn) op een of andere manier allemaal een bijzonder exemplaar.

F heeft een kereltje van 1,5 wat enorm wakker is, B. Vanaf baby vond ik het eigenlijk al geen baby. Ja hij kwam een paar weken te laat, maar het was ook meteen al zo’n ventje. Of meer een vent. Heldere, nieuwsgierige, onderzoekende blik in de wereld. Heerlijk uitgelaten jochie dat altijd lol heeft zo lijkt het. F mikt ook regelmatig nieuwe foto’s en filmpjes op haar hyvespagina en iedere keer weer heb ik daar zo’n lol om.

Aan het einde van de middag zwaaide de deur van mijn kantoor open en daar stond het mooiste meisje dat ik ken, M. M is 4 jaar oud en de dochter van S. M was samen met de vriend van S bij ons op de koffie. In haar witte jurkje en met haar lange blonde krullen en giga-grote groene ogen betovert zij iedereen. Daarnaast is M ook nog eens verrekte bijdehand, voor de duvel niet bang en super stoer. Het kan haar niet wild en lomp genoeg eraan toegaan. M vindt mijn auto mooi, sterker nog, ze heeft gewoon een autotik. Ik denk dat zij de eerste vrouwelijke F1-coureur wordt.

J heeft jongetje van (sinds gisteren) 3, K. En K is echt een heel lief jongetje. Hoogblond (verkleurt nog, pa en ma zijn allebei donker) en grote blauwe ogen. Hij kijkt alsof de hele wereld hem voortdurend verbaast en verrast. Ik kwam ze gisteren samen tegen bij de AH in Nuenen. K met een enorme kroon op zijn hoofd met een hele grote 3. Na het afrekenen bij de super vloog K naar het hobbelpaard. J riep hem na “mama heeft geen muntjes, alles op”. Maar ik grabbelde in mijn portemonnee naar 50 cent. J probeerde nog “Liaan, dat hoeft toch niet”. Maar ik weigerde te luisteren “Kom op J, het jong is jarig, laat hem toch”. En daar ging K op zijn paard, geweldig, hij kijkt dan of dat het allerallerallergaafste is wat hij op zijn dag heeft meegemaakt. Morgen viert K zijn verjaardag. Ik hoop dat we beter weer hebben dan vandaag. En K, als het cadeautje je niet bevalt moet je bij je moeder zijn. Zij was van de tips ;).

5 opmerkingen:

 1. Heel verrassend, de combi zelf geen kids willen, maar ze van een ander wel leuk vinden. Alhoewel ik in mijn omgeving ook 2 mensen ken die er net zo over denken als jij. Eerlijk gezegd is het ook best lekker toch, genieten van kinderen, maar niet met de opvoeding zitten. Want dat is de vetste job die ik ooit gehad heb en I suck doing it. Alles wat ik me bedacht had over opvoeden heb ik overboord moeten gooien. Het is mooi, toegegeven, maar ik ben nog laaaang niet vergeten hoe lekker de vrijheid was voor die tijd. En de dooddoener "je levert wat in, maar krijgt er heel wat voor terug" gebruik ik ook vaak en hoor ik veel roepen. Echter vooral door ouders wiens kinderen nog niet in de puberteit zitten. Puberteit is paybacktime. Alles wat je je eigen ouders ooit hebt aangedaan, komt als een boemerang in je bek vliegen. Zo heb ik een collega gehad met een dochter van 15, die door loverboys bezet was, aan de dope was en ga zo maar door. Ik geniet nog maar even van mijn meiden van 8 en 5. Voor je het weet ben ik degene die in Duitsland een gun sta te kopen om een of andere scooterpimp op te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry voor die lange lappen tekst altijd. Thread hijacking. Wat ik wil zeggen: you rule for loving kids. Punt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geeft niet, vind de lange verhalen juist leuk.
  Het leuk vinden van kidz beperkt zich echter tot een aantal uren. Dan is het meestal wel over en zoek ik als een idioot de rust weer op. Heb wel nog steeds foto's van M, zoon van mijn ex, in mijn portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. That's sweet... daar scoor je punten mee bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gelukkig vinden deze kiddiez jouw dan ook wel heel leuk, wederzijds is in dit geval wel fijn he
  F.

  BeantwoordenVerwijderen