maandag 20 juli 2009

Sesamstraat

Wat je vroeger leuk vond, vind je nu waarschijnlijk stom. Andersom ook. Tenminste zo werkt dat vaak bij mij. Ik vond bijvoorbeeld Doe Maar pas leuk toen ik 16 of 17 was. En zo nog wel meer bandjes, ik was niet echt wat je noemt een early adopter.

Ik was vroeger ook bang voor de vreemdste dingen. Naast het gordijn dat voor de zoldertrap hing of het idee dat er ‘s nachts brand zou uitbreken in een van de stopcontacten in mijn kamer, was de paniek compleet bij één specifieke Sesamstraatfiguur. Graaf Tel. De olijke graaf (vind ik nu) helpt kindjes om te leren rekenen en heeft daarbij een geweldige toverspreuk: Botahham-miet-piendahkaas! Briljant gevonden vind ik. Ook veel andere typetjes werken op mijn lachspieren. Supergrover bijvoorbeeld. En Theo Maassens imitatie trouwens ook. Elmo steelt je hart. En Bert en Ernie zijn zo tijdloos leuk. Gek eigenlijk als je het zo bekijkt en pas later inziet hoe geweldig creatief deze tijdloze creaties zijn.

2 opmerkingen:

  1. Jaaa! Goud! Die graaf van Sesamstraat... Of Supergrover die zijn mond dicht heeft zitten vanwege de pindakaas. Zelf ben ik megafan van de Yugoslavische stokvissengooier in The Muppets. Een echte randfiguur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De muppets jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Da's pas humor voor volwassenen. Die Yugo ken ik niet. Ik ben mega-fan van de Chef. Heb zelfs via dit kanaal het 'gegarandeerd-in-je-broek-zeiken-van-het-lachen'-filmpje geplaats van mijn held die spaghetti gaat maken. Priceless.

    BeantwoordenVerwijderen