dinsdag 21 juli 2009

Desire

Ken je dat? Verlangen? Ik heb het dan niet over verlangen naar een vakantie of naar iets wat met sterretjes eromheen genoteerd staat op je agenda. Of die machtig mooie auto. Of die ene succes-droom. Nee, ik bedoel verlangen van het vleselijke soort.

We hebben het hier ook niet over die ene filmster of welke willekeurige celeb dan ook. Nee, iemand die je kent. Zelfs face-to-face hebt gesproken. Dàt type verlangen.

Dat je in een willekeurige situatie overmand wordt door pure en rauwe lust. Bij iedere beweging of gezichtsuitdrukking, hoe onschuldig ook, denk je ‘oh, doe dat nou niet’. Maar dan is het al te laat. De motor is in gang gezet en al snel flitsen beelden door je hoofd van escapades op je bureau, op de keukentafel van de dienstdoende gastvrouw, in het steegje om de hoek van die kroeg, en ga zo maar door. Als je dan uitgerust bent met hoog sensitieve zintuigen kun je zelfs zijn handen, zijn lippen, zelf zijn tanden voelen die zich vastbijten in je nek. En dan zeggen ze dat een rijke fantasie een zegen is...

14 opmerkingen:

 1. Dat ken ik ja. Ik zou liegen als ik dat zou ontkennen en de andere blogvolgers ook, wedden! Heel menselijk, heel puur, heel prettig ook. Alleen het vervelende is: wat doe je met die desire?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat ken ik. En jullie hebben niks te klagen. Als ik mezelf in zo'n situatie zie, dan mag ik van geluk spreken als ik een strak zittende jeans aanheb. Ik lust namelijk geen pepermunt en de dooddoener "Nee, da's een rolletje pepermunt" gaat dus niet op...

  Overigens: als je in die situatie dichtbij iemand zit, en je voelt een verlangen opwellen (what's in a name) dat zo groot is als Liane omschrijft, dan is er vaak ook sprake van datzelfde bij degene naar wie je verlangt. Ik meen me een onderzoek te herinneren waarin gesteld werd dat zulke aantrekkingskracht van twee kanten gevoed wordt. Oogopslag, lipbeweging, lichaamstaal, geur. Het is de natuur die zegt: zoooo we zijn er helemaal klaar voor. Onze "beschaving" is het flinterdunne drempeltje wat ons ervan weerhoud om bruut de kleren uit te rukken en de sterren van de hemel te beuken.

  Liane, is het een actueel item? No need to answer trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klote beschaving ;). Als het werkelijk waar is wat je zegt, zeg ik: afschaffen die flauwekul! Lang leve het instinct!

  Overigens (and on a personal note): technisch gezien is het niet 'nek', maar dat deel waarbij de nek overgaat in schouder. Geen idee hoe dat daar heet. Dus nee, het heeft ook niets met Graaf Tel van doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat deel van de nek-schouderpartij heet karbonade denk ik... Altijd lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bezit van de zaak is vaak het einde van het vermaak. Het is niet voor niks een carrousel. Als je ze eenmaal hebt, donderden ze vaak snel uit de draaimolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. +1

  Unwanted surprises incorporated.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach jullie hebben makkelijk lullen. Het gaat niet om het bezit. Het gaat om je lusten botvieren in dit geval. Sterker nog, dat gevoel moet toch bij meerdere van jullie bekend zijn 'You want it so bad, you can almost taste it', niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dat heb ik al beaamd. We waren afgedwaald. Inderdaad, soms dan ben je gewoon bang dat je jezelf niet onder controle hebt en iets doet of zegt dat alleen maar een 0 of een 1 kan opleveren, resp. einde alles of alles tot het einde. Begeerte kan zo heerlijk dierlijk zijn. Predatorisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Dub: als dat zo is, wat dat einde van de vermaak betreft, doe je toch iets verkeerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De onvermijdelijke vraag: wat als je klem zit in 'predator'-mode en er is geen herstart-knop? GVD!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zou de recht-in-je-gezicht confrontatie helpen? Gewoon zeggen wat je bezighoudt, zo straight als je maar halen kunt? Je loopt het risico dat de "opgejaagde" je teleurstelt, dat de relatie (klant, vriend, bekende) kapot gaat of niet meer wordt wat ze was, of dat er indiscreet met je openhartigheid wordt omgegaan. Maar de kans is denk ik groter dat de tegenpartij zich gevleid voelt, dat je net op de goeie knop drukt en je een minuut later over de grond rollebolt, er van beide kanten stoom van de ketel is... En dan komt er een vraagstuk, waarin je niet meer alleen staat. "Jaha, en nou?". Maar daar moet je samen dan uit zien te komen. Moet op te lossen zijn na een paar keer flink gekomen te zijn en geen pressie meer te voelen in de bovenkamer. Want die reset, die is er dan echt wel..

  Makkelijk lullen is het wel, zo veilig vanuit mijn computerhoekje hier, dat realiseer ik me dan ook. Zie het maar als autorijden: soms moet je remmen om uit een noodsituatie te geraken, soms moet je gas geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mwoah, laten we dat maar niet doen. Gevalletje lef denk ik. 10 jaar geleden had ik hem er niet alleen mee geconfronteerd, maar was ik direct tot predatoriale actie over gegaan vrees ik. Ook al leef ik normaal gesproken op gut feeling en surf ik op iedere gril vrolijk mee. Kzie wel waar het me brengt (eerlijk gezegd ook pas iets van het laatste jaar). In dit geval is het gewoon te risicovol. Jajajaja, schijterd! Kweet het. Mocht ik nu ooit merken dat er wel degelijk een wederkerigheid in het spel is, tsja, dan weet ik niet of ik me kan beheersen.
  Anyway mijn dag werd met het uur troebeler. Na de lunch ging het snel bergafwaarts, tot ik aan het einde van de dag echt geen zinnig woord meer uit mijn bek kreeg. Totale oververhitting. Kon niet wachten tot ik thuis was om maatregelen te nemen. Oftewel zoals ik zojuist tegen een vriendin zei 'korte mette maken met die oververhitting' (twice!). Welnu, dat dus + 50 minuten op de cross trainer waren ervoor nodig om gewoon weer helder van geest te zijn. Pfff dat lucht op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij mannen denken in dat laatste geval gewoon aan onze carrousel, trekken en duwen wat en hopsakee het hoofd is weer leeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja en de rest ook leeg. Maar ik herken volledig in welke situatie Liane verkeert. Zelf is een dergelijke situatie in het verleden bij mij de trigger geweest voor hyperventilatie. Ook dat is Liane niet onbekend.. Heeft toch allemaal met elkaar te maken.

  BeantwoordenVerwijderen