woensdag 15 juli 2009

Target practice

Na al dat gedoe rondom aanval, beschadigde kuitspier, etc kwam er van sporten niet zoveel de laatste tijd. Ja af en toe, zo één keer per week. Maar niet het echte werk. Nu is het klaar met die flauwekul. Ja, mijn kuitspier is nog steeds niet top, maar die moet onderhand ophouden met zeuren vind ik. Dus vanavond vond ik voor de derde keer deze week mijn weg naar de sportschool. Als ik goesting heb, ga ik misschien vrijdagochtend nog een vierde keer. Ik heb mezelf wat targets gesteld. De eerste is een performancekwestie. Ik moet en zal het uur halen op de cross trainer én eroverheen gaan. Daarmee kom ik op een verbranding van boven de 700 kcal per keer. De tweede is frequentie, ik moet een gemiddelde van 3x sporten per week vasthouden. Ik voel me dan gewoon veel lekkerder. Die drie ‘hits’ leveren precies genoeg endorfine voor een week. En ten slotte een rare, maar ja, heb het nu eenmaal in mijn kop. Ik wil een reet, zo hard als een skippybal!

7 opmerkingen:

 1. Toe maar! Kudos als je in ieder geval 3 x in de week volhoudt. Is niet makkelijk met je drukke werk. Dat van die reet, dat klinkt erg goed.
  Helaas moeten we het doen met het kleine thumbnailtje hiernaast, dus enig referentiekader ontbreekt.

  Over sportschoolcultuur, daar kun je een heel blog mee vullen. Mijn grootste irritatie in de sportschool: mensen met oud zweet! Blerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He principe van een skippybal is toch dat hij terugveert als je hem indrukt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hangt af van hoeveel lucht erin zit... Een keihard opgeblazen skippybal druk je niet in namelijk. Die kun je zo slecht pakken, dat je het handvat nodig hebt. Ja, handvat... Handvat? Mmmmhhh....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heej Skippy (sorry, weer fout gegokt) hahaha, maar eh juist ja, een skippybal is hard en veerkrachtig tegelijk. Da's de bedoeling. Mijn achterste is ook onder behandeling. Die magische handjes van Ad zijn noodzakelijk na dat gebeul.

  Om mijn profielpic nu te vervangen door mijn achterste... nou nee. Vraag maar aan Dub hoe de rest eruit ziet, als hij zich dat kan herinneren tenminste ;) hahahahaa. Maar die 3x per week moet lukken, of vooral, dat moet ik volhouden. Moet te doen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De magische handjes van Ad zijn noodzakelijk... Hier gaat de fantasie al weer op hol. Volgens mij zijn er landen in het Midden Oosten waar ze Ad zijn magische handjes afhakken als ze zien wat hij doet met jouw skippy!

  Ach en Dub is selectief vergeetachtig. Ik kan hem wel vragen om jou te omschrijven, maar dan krijg ik een mix van de werkelijkheid en een stuk op hol geslagen fantasie voorgeschoteld. Of je daar blij mee moet zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ad is een gepensioneerde sportmasseur die ons eens per twee weken komt losmaken. Niet spannend, maar wel pijnlijk en heel erg noodzakelijk. Ik hoorde net dat Ad pas weer 10 augustus kom, dus dat wordt afzien.

  BeantwoordenVerwijderen