vrijdag 3 juli 2009

Hakken, hakken, hakken

Hakken 1: Toen ik gisteren naar mijn auto liep na die geweldige afstudeerzitting, bleef ik met de hak van mijn zwarte sandaaltjes steken in de trede van een stalen trap (je weet wel, zo’n open roosterwerk). Vanochtend trok ik diezelfde schoentjes aan en moest ik constateren dat de hak ernstig beschadigd was. “Godver, ik moest ze eigenlijk de rekening sturen” dacht ik.

Hakken 2: Nadat ik vanmiddag 3,5 uur onder een grote eik in het bijna verlaten stadswandelpark had gelezen, geluierd en muziek geluisterd reed ik weer richting Nuenen. Ik had M die middag al aan de sms gehad. “Is het lekker?” had ze gevraagd. “In extase” antwoordde ik. Ik parkeerde in het centrum, tegenover de schoenenzaak. Uitverkoop, hmmm toch maar even kijken. Je weet nooit. Licht beige laklederen sandaaltjes keken me vragend aan. Ik dacht: ja lieverds, jullie hak is een beetje hoog voor mij, daar kan ik niet op lopen. Maar ze zeurden net zolang door, totdat ze aan mijn voeten zaten. Best te doen dacht ik, moet er geen afstanden mee lopen, maar voor 29 Euri kon ik ze daar echt niet achterlaten.

Hakken 3: Enkele minuten later kwam ik de kunsthandel binnen. Kijk!!!! riep ik. Oh, die wil ik ook. Wel een beetje hoog voor mij, zei ik. M pakte de rolmaat die binnen handbereik lag (! wie heeft zo’n ding nu altijd bij zich...). 6 centimeter hak was het oordeel. Na koffie en plassen ging ik nog even mee naar de galerie, samen met M cigaretje roken in de achterdeur. Onderweg naar achteren viel mijn oog op een schilderij. Naja!! Dit is maf. Dit is een patroon. Dat wordt een blog (zie foto). 

13 opmerkingen:

 1. En dan schijnt de zon ook nog eens uitbundig! ;-) Als ik trouwens zo'n schilderij boven de bank had hangen is de carrousel even overbodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan kom jij het huis gewoon niet meer uit, zo simpel is het ;). "Nee sorry, ik kan echt niet, ik heb het veel te 'druk' met mijn kunstcollectie..."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien dat ik het ooit nog tot De TV Show met Reinout Oerlemans schop. En dat ik als 85 jarige, artistieke grijsaard aan hem mijn collectie hakkenschilderijen toon. De doeken aan de muur zijn zo mooi dat Reinout de doekjes her en der op de grond gewoon mist! Wordt natuurlijk ook een dagje ouder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En heerlijk schaamteloos je doeken-carrousel onder het mom van kunsthistorisch document aan de wereld tonen. Toppunt van voyeurisme!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey wat denk je dat wij de hele dag doen. Die kunsthandel en galerie zijn gewoon een dekmantel... Voor... juist ja de carrousel..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat kan kunst toch een mooie rol spelen in t leven van man en vrouw he. Oe wat een prachtvak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @liane: ja die wil ik ook. Vind het meer Mellie schoentjes dan Liane schoentjes. Zijn voor jou toch veel te braafjes die hakjes! Ik ga morgen nog kijken bij de schoenenzaak, ik ga voor op de stoep zitten tot ze open gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @liane: zo'n rolmaat zou voor jou ook nog niet zo gek zijn, binnen handbereik.. Je weet wel waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohoo M. de hitte stijgt je naar de bol. Heb ik nu helemaal geen last van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja hoor, zelfs bij 30 graden (snap je m?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dub, die schoenenfetish van je heb je toch echt op latere leeftijd opgelopen. Nooit iets van gemerkt vroeger. Wie overigens hak zegt, zegt Martine Bijl. Die probeert al 20 jaar op de draaiende carroussel te springen, maar ik weet haar er altijd tijdig vanaf te trappen. Met mijn hak, of course.

  Als we het hebben over sandalen, dan krijg ik de rillingen. Van ellende. Zelf ben ik een detailfreak. Als je sandalen aanhebt, dan bekijk ik uitvoerig je tenen. En oh oh wat krjg ik toch een kramp in mijn dikke buik van al die onverzorgde voeten. De ergernis top 5 in tenenland:

  1 schimmelnagels met nagellak! Gatverdamme.
  2 schimmelnagels zonder nagellak. Doe sokken aan...
  3 tenen met afgescheurde nagels, geen pedicuresetje zeker...
  4 brokkelige, oude nagellak
  5 de kleine teen niet meegelakt

  Ik kan zo nog wel even doorgaan.

  Overigens Liane, die kapotte hak zou ik claimen, zijn ze helemaal betoeterd daar?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat jij er nooit iets van heb gemerkt beschouw ik als een compliment. Voor hetzelfde geld had ik je gevraagd rare dingen te doen. Toch was het ook toe el ruimschoots aanwezig en al helemaal doorontwikkeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer dat ik het niet wist. In die tijd experimenteerde ik er lustig op los. Stel je de kameraadschap voor, wanneer we samen door Nijmegen op zoeken waren gegaan naar een paar schoenen die jij mooi vond en die aan mijn poezelige maatjes 46 hadden gepast... Zucht. Gemiste kans.

  BeantwoordenVerwijderen