maandag 13 juli 2009

B-L-O-N-T

Drukke, hectische, rommelige, strontvervelende dag was het vandaag. Even voor 6 liep ik de deur uit. “Laterrrrr, morgen is er weer een dag”. Met m’n kop vol chaos stapte ik in de auto, dak open (ja het kon weer) en rijden met dat hok. Nog steeds een groot infarct rondom Eindhoven (wanneer houdt dat onderhand eens op), dus ook dát zat niet mee.

In die geestestoestand reed ik langs de HT Camping en daar beleefde ik een major blooper. Gelukkig kan ik er hard om lachen en kan het me niets schelen hoe dom het eigenlijk is. Ik heb vooral erg veel lol om mezelf, dus deel ik het hier maar even.

Mijn oog viel op het display. 28,3 graden. Huh? Dat kan toch niet, zo warm is het niet. Ff in de gaten houden. Optrekken bij het verkeerslicht en de temperatuur vloog omhoog. Hè?? WTF!!! Snel temperatuur van de motor checken, hmmm 85 graden, niks mis mee. Even verder weer: boven de 30 graden. Dit is niet goed. Ik heb al vaker sores gehad met mijn airco en bij een vorige auto met kokende motor langs de weg gestaan, dus ik was er niet gerust op. Mobieltje grabbelen, pa bellen. Rijdt hetzelfde merk, dus misschien dat hij snapt wat er aan de hand is. Pa, zus en zo is er aan de hand. En de temperatuur dan van de auto zelf? Tsja dan weet ik het ook niet, maar klinkt niet best. Rijdend en bellend (mag nie) viel mijn oog op die andere temperatuurmeter. 24 graden... Blèèèrend en naar adem happend van het lachen probeerde ik mijn pa uit te leggen dat mijn blik gefixeerd was geweest op de dagteller. Die had ik afgelopen weekend nadat ik M 60 liter aan juice had gegeven terug op 0 gezet. Ndus...

3 opmerkingen:

 1. Wel eerlijk zo'n verhaal. Die van die trailer ooit was erger.... Ach zo heb ik er ook wel een paar. Dat maakt t leven grappig toch. En dan maar B L O N T. lekker belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal! Kan ons allemaal overkomen, hoor. Kwestie even 't kupke er nie bij... Zelf heb ik ook zo'n missertje: ik sta met het hele gezin in de file in Nijmegen. De auto voor me had zijn remlichten niet aan en rolde heel langzaam achteruit... Ik in paniek, auto net nieuw, je kent het wel. Hang ik me daar een partij op de claxon. Die vent voor me kijkt in de spiegel en maakt een gebaar van "wat moet jij nou?". Ondertussen rolt hij gewoon verder naar achteren! Helemaal over de tief besluit ik uit te stappen en verhaal te halen bij die eikel. Afijn, ik sta naast onze auto, wordt ik ingehaald door mijn eigen wagen... Nog net op tijd kon ik tegen mijn vrouw roepen "trek aan de handrem!!!". Anders was onze bolide zo bij mijn voorganger naar binnen gedenderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad M, die trailer was erger. Maar deze verdient een mooie 2e plaats ;).
  Over dat rollen, dat is zo verrekte irritant als je naast een vrachtwagen staat die heel langzaam vooruit rolt. Dat trap je extra hard op de rem omdat het voelt alsof je zelf achteruit rolt. Tenminste, dat heb ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen