donderdag 30 juli 2009

Countdown

Nu heb ik anderhalve week geleden mijn vakantie geboekt. Mooi vooruitzicht zou je zeggen. Waarom voelt het dan alsof de tijd niet snel genoeg kan gaan? Hoe komt het dat je echt aftelt? Weken, dagen, uren.

Vandaag over exact 6 weken heb ik vakantie. Voor die tijd zie ik nog heel wat collega’s gaan en terugkomen. Big O vertrekt na morgen. Hij kan het gebruiken, ik zie een jaar vermoeidheid op zijn gezicht. Maandag is G terug (eindelijk één persoon aan de lunchtafel die hele weeshuisvoorraden naar binnen werkt zonder te piepen over calorieën). Over twee weken vertrekken D & S. D komt al aardig in de juiste stemming. De fuck-you-modus wordt regelmatig gebezigd. Maar in die laatste twee weken moet ie nog een aantal machtig gave dingen voor me maken. S heeft volgens mij last van bikini-crisis. Vandaag heb ik besloten haar voortaan Sonja te noemen. Zelfs de appel-nougat-vlaai die ik vanmiddag serveerde sloeg ze af. Ze voert die dieet-hap ook aan D. Maar die flikkert ’s-avonds eerst een halve zak chips naar binnen om zichzelf te verzekeren van enige vulling.

Nou goed, het draait dus allemaal om tellen. Ik tel af voor mijn vakantie en mijn collega’s tellen de calorieën. Mooi evenwicht.

5 opmerkingen:

 1. Een vakantie zonder Sonja is per definitie gezellig. Deze zelf verklaarde afslank guru zit momenteel geloof ik zonder vent. En ik snap best waarom. Je staat op een zeker moment je kroketten achter de schuur op te vreten en dan een klont kauwgum in je snuit, vette vingers in de tuinaarde steken en maar jokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oei, leest ze de bladen niet? Sonja gaat scheiden, das nie-voor-nix toch
  F.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whahahaha, D noemt Sonja nu Rita Rauwkost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh lekker, vakantie. Echt aan toe ook! :-)
  Ook fijn: Rita Rauwkost. Als ge zo genoemd wordt. Maar 1 ding begrijp ik niet. Kan er bij deze Sonja nog iets af dan? Die is toch al superslank??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi evenwicht is ook een gewicht.
  Zo, makkelijk voor Sonja, die deed toch altijd aan spreuk van de dag?

  BeantwoordenVerwijderen