vrijdag 17 juli 2009

Gezocht: snelle uitvinder

Vandaag ben ik vrij. Vanochtend opgestaan met de intentie om te gaan sporten. Maar toch niet gegaan. Ik moest nog een conceptontwikkelingsnotitie doorlezen en van commentaar voorzien en telefonisch overleggen. En daarnaast voelde ik me niet top. Lekker dagje cocoonen dan maar.

Collega G is al op vakantie, collega R gaat na vandaag. D vertelde me dat hij naar Albir en Cambrils gaat. En ik? Ik heb nog niets gepland. Alleen op vakantie, het leek me niks. Alleen een dagje in de zon is prima, fijn zelfs. Maar meerdere dagen alleen uiteten, alleen zonnen, alleen alles lijkt me heel erg eenzaam. Daarnaast vraag ik me dan weer allerlei praktische dingen af, zoals ‘hoe voorkom je dat je rug paarsrood wordt door de zon’. Tot vanmiddag...

Het idee van een weekje, of iets korter nog naar de zon van Calpe, begint aan me te trekken. Ik fantaseer een beetje over hoe ik m’n dagen zou kunnen invullen. Vroeg opstaan om een beetje rond te sjokken door het dorp. Met mijn camera de rust, koelte en stilte vastleggen. Tegen de middag terug naar het appartement voor bikini, boek en zwembad of strand. ’s Avonds terug naar het dorp om te shoppen in winkeltjes die ik ‘s ochtends heb ontdekt. Of een lekker visje te happen aan de haven, halve fles wijn achterover slaan om daarna soezig op mijn bed weg te zweven. Ik heb zelfs al gekeken of er nog een logeerplekje is zo halverwege september in het complex waar ik jaren ben geweest.

Misschien dat er toch een snelle uitvinder aan de slag moet met een device om zelf je rug in te smeren. Ik denk er nog even over na en hak binnen twee weken de knoop door.

24 opmerkingen:

 1. Liane, ik denk dat velen van ons dromen van een solo vakantietje, om eens zonder te hoeven overleggen met een ander, exact dát te doen wat je wil. Of juist niets te hoeven doen. Voor je het weet zit je namelijk, als gevolg van een "wilt u me even insmeren" vraag, vast aan je toekomstige partner en is het uit met de ondemocratische beslissingen.

  Insmeren: een truukje uit tattooland (rugstuk waar je zelf niet bijkomt met de pot uierzalf bijvoorbeeld): pollepel, zo'n lange rakker, omwikkelen met huishoudfolie. Effe dippen in de PizBuin of whatever en dan smeren maar! Of natuurlijk een lekker ding tot slachtoffer bombarderen, alleen schept dat vaak wel verplichtingen. Ik zou voor de pollepel gaan, veilig op de hotelkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee. Why not? Try before you die. Ja toch? Zorg gewoon dat je terug kunt als je dat wilt, dus met de auto gaan een optie?
  En volgens mij vind je het heerlijk! die sfeer, de warmte en je ontmoet er vast nieuwe mensen,dus nieuwe energie! Boeken maar met die hap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pollepel, supertip!!! Als ik ga, gaat die als eerste de koffer in! Ik kan zelfs vliegen vanaf Eindhoven. Dus het wordt steeds interessanter. Met de auto is niet te doen in je eentje, dan ben ik dagen onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In etappes rijden, dag of 2,3 toch? Pitstopje maken, zie je nog iets van omgeving. Zou ik dan weer liever dan dan vliegen. Veel meer vrijheid, ook daar! ja toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik een week weg zou kunnen in mijn eentje boekte ik NU een weekje NY. Daar verveel je je natuurlijk never nooit nie en daar hebben ze alles dus vast ook een automatische backrubber. Tips of adresjes? Just mail me!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een "backrubber". Klinkt meer als een condoom voor de achterdeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey! Ik kom 3,5 dag over, gezellig?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vliegen op maandagmiddag, donderdagmiddag terug. Welgeteld 3 dagen met de voetjes in t zand!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meeeeeeegaaaaaaaaaaa-gaaaaaaaaaaaaf. Nu nog ff partijtje vechten met de anti-alleenreizende-reisorganisatie-terroristen. Maar kheb er zin an!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Okee, we gaan voor het relaxen. Maar we gaan 1 avond tot het gaatje he? Flink op stap, volgende dag blijven lammen aan t zwembad. Jeetje, ik was 18 toen ik voor t laatst zo'n vakantie had! hoog tijd dus weer :-). Wel eng om alles los te laten hier in Nuenen, maar ook dat is goed voor me!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ginne schrik, komt helemaal goed! Relaxen en diep in 't glaasje kijken, gaat prima samen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mag ik de dames alvast veel plezier wensen! Wat klinkt dat goed allemaal zeg. Het leuke is dat dit vakantieplan evolueert on the fly. Wie gaat de plantjes water geven, Liane, als M. met de bips in het zand zit, naast je?
  En de kat verzorgen? Ik weet nog wel iemand die net op vakantie is geweest, zijn naam is McWeeny ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Mol dank je! ik moet eerlijk bekennen dat ik voor de eerste keer alleen een paar dagen weg ga sinds ik getrouwd ben. Eigenlijk raar, omdat Liane mij laatst nog roemde om mijn vrijheid. Dus het moest er maar ns van komen! En ik heb het ook wel verdiend zeg ik zelf :-). Mooie combi: met ega 2 weken naar de Zwitserse bergen en met Liane 3,5 dag naar de zon en kroeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De plantjes overleven dat weekje zonder water wel. Lukt ze anders ook. Mijn vader wil vast voor de kat zorgen, dus ook dat is geen probleem. Nu nog dat volk bij het reisbureau ervan overtuigen dat ik in mijn eentje dat appartement in mag, maar ik ga mijn irritantste beentje voor zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh M., als je het zo brengt, dan is Zwitserland goed om je geweten te sussen en Liane goed om het vuur te blussen. Go get'em girls!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahahaha, als het moet heb ik een omweg gevonden. De uitbater van de hotels en appartementen geeft aan dat er gewoon een prijs voor de accomodatie geldt, ongeacht het aantal personen. Wordt morgen dus vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ..ongeacht het aantal personen... Nu alleen nog een alibi.

  ***pakt tandenborstel al***

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo krijg je niemand mee, zo wil iedereen mee. Zelfs een mystery guest met tandenborstel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Damn.. Dat was ik. Dat gedoe met die naam en die verificatiecode nekt me. Naja, Mol is dan wel geen mysteryguest, maar ook weer wel. Deze jongen gaat niet op vakantie, dus als je een hotel met Wifi hebt, post je wel even een strandpic van L & M om het de mensen thuis even flink in te peperen he...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Don't worry, M komt gewapend met mini-laptop en weet ik veel wat voor apparatuur. Daarnaast neem ik mijn camera mee, dus een uitgebreid beeld-verslag volgt na thuiskomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Liane; pics tot aan de navel, verder naar beneden niet he!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hahahaha, ligt eraan hoe skippy m'n butt is

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou die van mij, dat weet ik wel rond die tijd. Dus gewoon tot aan navel, ja tot onder het bikinibroekje mag ook nog, maar daarna is het toch fotoverbod hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen