woensdag 20 mei 2009

Summer of '05

Danny is afgelopen weken een paar keer op de koffie geweest bij het oudste oliemerk ter wereld. Er leek weer wat te gaan spelen. Na veel lol trappen met de Boyz from Barendrecht kwamen er wat briefingen en aanvragen binnen druppelen. Vandaag, rond de middag, werd duidelijk dat de debriefings en offertes eigenlijk deze week in hun mailbox moesten liggen... Ai! Aangezien het morgen Hemelvaart is en ik vrijdag vrij ben, betekende dat dus vandaag. Dus... agenda leeg maken, Danny aan de ketting leggen, fles cola mee naar kantoor, muziek aan en vlammen maar. Ander mensen zouden gaan zuchten en steunen. Maar ik niet. Ik heb genoooooten vanmiddag. Mijn herinneringen gingen terug naar de zomer van 2005...

Het was de eerste volle zomer voor VIS en we hadden lekker te werken. Toen brak de V-bom los. Pan-Europese promo’s voor zowel trade als consumer, complete re-design van de documentatielijn en uitvoeren in 11 talen en een productintroductie, ook Europees. Of we dat konden handlen. Mwa, denk het wel. Hahahaha. Na een maandje calculeren hadden we alles in kannen en kruiken. Het calculeren was eigenlijk al een project op zich. Danny en ik sloten onszelf tot ‘s-avonds op in mijn kantoor, Italiaans of Chinees eten erbij, droge calculatiehumor, de computer ‘aanmoedigen’ dat dat echt wel sneller kan, etc. De uitvoering van de projecten was nog maffer en vooral leuker. Je zou zeggen dat daar het hele bureau mee bezig was, maar nee hoor. Danny was het creatief geweten, contactpersoon voor de klant en nam een stukje van de lay-out voor zijn rekening. Esther was ons productiebeest, die met behulp van een continue espresso-aanvoer Mach 5 bereikte. Ikzelf was de puppet-master, die 200+ projecten aanstuurde, controleerde en in de klauwen hield. Af en toe sprong een andere VIS bij. Maar grotendeels redden we het wel met z’n drieën. Esther en ik speelden een spelletje wie de snelste en meest foutloze was. Zo gebeurde het geregeld dat we om 1 uur ’s-nachts nog bezig waren, terwijl het beveiligingsbedrijf al drie keer was langs gereden om te zien of alles wel goed ging op Den Dries. Mooie tijd.

Vandaag voelde het weer een beetje zoals die zomer. En we waren het nog niet verleerd dat turbo-calculeren. Iets voor zessen vanmiddag lagen er 28 offertes, verdeeld over de 4 promo’s, keurig netjes ondertekend op stapeltjes klaar om verzonden te worden.

1 opmerking:

  1. Hey ook dat brengt oude herinneringen boven...!

    BeantwoordenVerwijderen