zondag 17 mei 2009

The simple life

Na insane weken @ VIS had ik nog wat extra Liane-tijd nodig. Dus op de terugweg van Rotterdam afgelopen vrijdag besloot ik mijn afspraak voor zondag af te zeggen en alleen maar te luilakken. Luilakken bestond uit spelen op blip.fm en uitslapen. Na vanochtend een rondje sportschool te hebben afgerond, ging ik vanmiddag naar centro urbano Nuenen. De buitenschilderdag was aan de gang. Het plan was daar even te gaan kijken, ijsje te halen en ff bij M binnen te vallen als ze het niet te druk had. Het programma liep ietsje anders...

Ik liep eerst maar even naar de galerie. Daar zat M met een vriendin aan tafel. M was klittebandrondjes aan het plakken op modellen van lijsten (!). Ik ging erbij zitten en zei: “ach doe mij er ook maar een paar”. Maar ik had het nog niet gezegd of er verschenen 2 dozen met lijsten, 2 rekenmachines, 2 prijslijsten en 2 zwarte stiften. Of wij (die vriendin en ik) een paar lijsten wilden prijzen... Nou goed dan, die vriendin haalde koffie voor ons en zo geschiedde het dat een podotherapeut en een communicatieadviseur prijzen aan het berekenen waren en die vervolgens op de achterkant van lijsten aan het kladden waren (of het allemaal klopt, geen idee). Veel lijsten vielen in de categorie ‘lelijk’ volgens ons en sommige schopten het tot ‘heel lelijk’. Best een melige bezigheid. Zo raakten we aan de klets en wat bleek, we hadden op dezelfde basisschool èn dezelfde middelbare school gezeten. Ervaringen met leraren, irritaties over klasgenoten, herinneringen aan de muffe gymzaal, bijgebouw Son en bijgebouw Nuenen, kleuterjuf Ellie, meneer Renders, etc. M was inmiddels verdwenen (waarheen? beats me) en wij werkten vrolijk die twee dozen weg. Ik denk dat we ruim een uur, misschien wel langer bezig zijn geweest, maar het was gezellig en heel erg ontspannend. Nadat M terug op het nest was gekomen, hebben we nog wat gekletst, cigaretje gerookt in de achterdeur en toen was het kwart voor vijf. Ik had eigenlijk geen zin meer om naar de ijsjeswinkel te lopen. Ben ook niet in het park geweest. Het was mooi zo. Ik was heerlijk relaxed. The simple life doet een mens goed. Ik ben uitgerust en klaar voor de nieuwe week. Bijna therapeutisch zo’n middagje. Kan het iedereen aanraden. Dus moet je hoofd ff leeg? Ga langs bij M in de galerie, ze heeft vast nog wel ergens een paar dozen staan.

1 opmerking:

  1. haha, oooohooo dat valt mee deze log. Ik had er één verwacht met als titel; slavendrijver. Ik was weg naar toko nr. 2 ook daar hadden wat mensen mevrouw Dumay zelf (tsss, dat hoor ik steeds vaker, bah, ben 37! geen 58) nodig. Soms voel ik het alsof ik de show van Ted de Braak (of was het Ron Brandsteden?) run: met de draaiende bordjes, remember? allemaal tegelijk in de lucht houden. Dames blijven volstouwen met dozen, stiften en plakkertjes. Chique klanten in de kunsthandel bedienen en amateurkunstenaars die in de galerie willen exposeren afwimpelen. En en passent nog wat bekenden welkom heten. Oh ja: en contact met locatie nummer 3, beurs in Mierlo. Ook daar interessant volk. En dan heeft Liane het over the simple life? pfff. haha. ja vandaag misschien, voor jullie! maar hey: somebody's got to do the job! super bedankt, op 2 dozen na is de hele collectie lijsten binnen! 4000 modellen. De rest mag een collega doen. Plakken, prijzen, t kan zo simpel zijn soms :-)

    BeantwoordenVerwijderen