zondag 17 mei 2009

Rocket launcher

Ik hoorde dit nummer voor het eerst in mijn studententijd, toen was het al zo'n 10 jaar oud. Lang vergeten, tot vandaag. Op een of andere manier kwam ik het tegen via blip.fm. Luister en geniet van dit uitzonderlijk goede nummer.

http://www.youtube.com/watch?v=z02J_kPincA

3 opmerkingen:

  1. Ja mooi hè, eindelijk iemand die het kan waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Liane,

    Had nog nooit van hem gehoord, ben hem gaan checken en constateerde:

    -dat hij als een goede wijn beter is geworden met het ouder worden
    -de indruk die hij live maakt recht evenredig staat tegenover zijn studioprestaties
    -ik zijn jaren 80 performance wel gepolijst vind, maar toch ook weer kenmerkend voor die tijd en dan neem ik dat S, A & W kapsel op de koop toe.

    Deze man is een aanrader. Het nummer rocket launcher heeft wat alle eeuwig houdbare nummers in mijn rijtje hebben. Je hoort het voor de eerste keer en je vergeet even de wereld om je heen. Aan het eind van het nummer zit je opgescheept met een brok in je keel, die je even verborgen houdt voor de omgeving, waar het leven wel 5 minuten lang doorging. De tweede keer dat het nummer hoort, luister je beter naar de tekst, gevolg: brok in de keel en kippenvel. De derde keer let je op de gezichtsuitdrukking van hem. Brok, kippenvel en tranen. Wederom niet uit te leggen aan de omgeving. Zoals ik al zei, eeuwig houdbaar en ik ga hem lekker eenzaam verder ontdekken. Bedankt voor de tip meid!

    BeantwoordenVerwijderen