zondag 10 mei 2009

Blondes have more fun


Een stereotype waarvan vaak gebruik wordt gemaakt. Volgens mij waren de meeste vrouwelijke filmsterren op het klassieke witte doek blond, Smurfin is blond, de meeste vrouwelijke sprookjesfigures zijn blond. Maar of het waar is, ik zou het niet weten. Ik ben zelf ook blond (met een beetje hulp). Waarom? Ik vind het me goed staan en het past op een of andere manier bij me. Nu las ik dat blond weer helemaal terug is. Het overgrote deel van de nieuwe advertentiecampagnes maakt gebruik van blondines. Catwalks featuren voornamelijk blonde modellen. Bruin, zwart en rood is uit. De reden hiervoor (volgens vakliteratuur) is de crisis. Tijdens economisch moeilijke tijden zijn mensen op zoek naar een veilige keuze. Blond wordt geassocieerd met jeugdig, eerlijk en vertrouwen.

Toch grappig hoe haarkleur iedere keer weer een andere betekenis krijgt. Waren de blonde filmsterren van vroeger echte vamps. Enkele jaren geleden waren blondjes vooral dom. Nu zijn ze weer betrouwbaar. Ze associëren er maar op los. Welke betekenis er ook aan wordt gegeven, ik blijf blond ga voor a bit more fun ;)!

5 opmerkingen:

 1. Alhoewel ik natuurlijk altijd eerst omlaag kijk bij vrouwen, word ik toch ook vrolijk van blond. Misschien wel omdat je die kleur bij mannen (unlike homo's) nauwelijks ziet. Het is dus gewoon de ultieme vrouwelijke kleur. Overigens vind ik kort en blond helemaal gaaf! (en dat is dan weer niet zo vrouwelijk, haal ik mijn theorie meteen onderuit).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, de schoenen-fetish... zie je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, dat dacht ik ook meteen: omlaag?? maar ik had m vrij snel over de hakjes.
  Dito hier: ook ik blijf blond en short (qua haar dan he, hihi). Alhoewel L nog steeds vindt dat lang haar me beter stond, toch?

  BeantwoordenVerwijderen