zondag 20 september 2009

Rafa y Jordi - Memorias de Calpe

Op M’s 1e volle dag ziet de hemel grijs. We hebben nog niet wat we zullen doen met deze dag, maar we starten met een ontbijt buiten de deur. De keuze valt op een tafeltje bij Tango en het feest vangt direct aan. M wil wel koffie legt ze uit aan de jongen van de bar. Maar wel met smaak. Een solo is misschien te sterk. Maar niet met teveel water hè. De barjongen, Jordi zo blijkt later, komt terug met 1 solo voor M, een cortado voor mij en nog een koffielekkernij voor M. Moest ze maar eens proberen. Ging haar zeker bevallen. We kletsten elkaar weer de oren van de kop. Het weer was nog steeds slecht en ontbijt werd een uitgebreide koffieleut-sessie. Ondertussen was Jordi het entertainment-programma. Met veel zwier, luid gelach, fel groene ogen en zonnebloemwimpers (constatering van M) bracht hij vrolijkheid in de tent. De boulevard veranderde in een kolkende rivier en we besloten een borrel te nemen. M vraagt of Jordi ook iets lekkers te drinken heeft. ‘Drink me’, is zijn antwoord...

Een klein grijs mannetje aan een tafeltje kan er erg om lachen en wisselt de hele ochtend al korte gesprekjes met Jordi in moordend-tempo-Spaans. De man blijkt half Spaans, half Nederlands en heeft 12 jaar geleden Nederland verlaten. Nu runt hij hier de jetski-verhuur (rijdt zelf een Bombardier van 215 pk). Na veel gezelligheid en vooral veel drank (getuige de ark van Noach) verlaten we aan het eind van de middag de bar. Als we zin hadden moesten we vooral Inter-Barca komen kijken.

De volgende dag worden we met een uitbundige Ola Chicas begroet en we ploffen neer in een stoel. Even later komt Rafa het strand afrennen en valt met een ‘mag ik erbij komen zitten’ bibberend van de kou op een stoel aan ons tafeltje. Als Jordi er ook bij komt zitten, is het vol. Het gesprek begint over voetbal aangezien Jordi een grote tattoo van het Barca wapen op zijn voet had. Jordi begint een joint te bouwen en M kijkt geïnteresseerd toe. De interviewer wordt wakker in haar. Hoe werkt dat dan? Hoef je dat spul alleen maar te verwarmen en dan valt het al uit elkaar? Hoe weet je of het wel goed spul is? Rafa: Ik heb het zelf binnen gevaren, dus het is goed. Later blijkt dat ie vroeger in Nederland is gepakt toen hij met 3500 kilo van dat spul de haven van Rotterdam binnen kwam varen. Rafa is 3 keer getrouwd en heeft 12 kinderen. De hele wereld gezien en nog steeds niet honkvast. Aanstaande maandag vertrekt hij naar Tenerife, dan 6 weken later naar Cancun, dan naar Argentinië om aan het begin van de zomer weer terug te zijn in Calpe. Jordi en Rafa kletsen druk en lachen veel. Rafa vertaalt het een en ander voor ons en wij kijken vervolgens weer met verbazing toe hoe een Spaans rijkeluiszoontje van 22 en een 50-jarige levensgenieter ogenschijnlijk van dezelfde leeftijd met elkaar omgaan en de dikste maten zijn.

3 opmerkingen:

  1. Ik vond Jordi meer een rijkeluiszoontje dan een lijkeluiszoontje. Hij zag er springlevend uit. en best lekker ook. Niet lekker in de zin van lekker. Maar gewoon een lekker joch met zn grappen en grollen. Dus verander dat maar dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha, als je zoveel typt zie je het ff niet meer. En die groene ogen, die sloegen wel in hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar heb ik dat eerder gehoord over die groene ogen? :-)

    BeantwoordenVerwijderen