maandag 22 juni 2009

The Stig, still a mystery

Gisteren werd ik opgeschrikt door een retweet van D. The Stig zou zichzelf bekend hebben gemaakt. Filmpje bekeken. Helm ging af. En onder de helm verscheen mijn grote held Michael Schumacher. Je kunt wel raden wat het eerste onderwerp van de start-van-de-week-vergadering was...

Ik was gisteren al overtuigd van de onzin van het filmpje. Schumi heeft gewoon gevoel voor humor en doet gezellig met de Top Gear jongens mee. Hij laat toch zeker niet zijn eigen one-of-a-kind FXX door een of andere onverlaat rijden!

Het viel me gisteren al op dat er iets niet klopte aan het postuur van deze zogenaamde Stig. De echte Stig is groter en forser. Voor diegene die de Top Gear hoax nog steeds gelooft, google eens op wat afbeeldingen. De Schumi-Stig was gisteren een flink stuk kleiner dan Jeremy Clarkson. Terwijl het lengteverschil, op foto’s waar ze samen op staan, niet zo heel groot is. Daarnaast zijn er ook nogal wat plaatjes in omloop van Lewis Hamilton (bah, zo mijn mond spoelen met groene zeep) en Stiggy. En daar is The Stig een flink stuk langer. En dat terwijl Lewis (gadver, weer) en Schumi even groot zijn (1,74 m)... ik bedoel maar.

3 opmerkingen:

 1. bij wegmisbruikers lijkt die morele krullenbol van een dwerg ook bijna net zo groot als die irritante off. van justitie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik geloof ook niet dat ze de Stig ontmaskerd hebben. Inderdaad meer een leuke hoax en Schumi op een ludieke manier in beeld. Mensen lekker op het verkeerde been zetten. In ieder geval heeft het de tongen weer los gemaakt.

  Wat betreft wegmisbruikers: ik kijk dat programma alleen al omdat ik bang ben er zelf een keer aan te moeten geloven. Door te kijken kan ik me alvast voorbereiden op wat wel en niet cool is om te zeggen voor de camera. Je bent er al crimineel als je met 140 op de snelweg rijdt en als je dan zo'n linkerbaanterrorist met 110 voor je hebt en je probeert die duidelijk te maken dat hij naar rechts mag, dan bumperkleef je al. En dan de laatste wijzigingen in het format: die krullebol die dan zogenaamd advocaat van de duivel gaat spelen.. "Nou kan ik me zo voorstellen dat ik als brommerrijder denk dat zo'n helm alleen maar warm en zweterig is in de zomer en ik weet dat ik toch wel voorzichtig rijd...". Wat zou het fijn zijn als die lange dan gewoon een keer de waarheid zei: "Ja, maar die helm heeft twee functies in jouw geval...1 je wordt er minder snel mee herkend en 2 als ze je toch herkennen en daarna van de weg willen rijden, maak je nog een kans om te overleven. Trouwens aan de beademing kun je dit programma ook nog maken, want veel meer dan nu zal er dan ook wel niet uitkomen."

  Liane, wat is er mis met Hamilton? Daar zit een verhaal achter...toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger keek ik steevast naar wegmisbruikers. Maar sinds ze herhalingen tot ver voorbij de pijngrens uitzenden, ben ik afgehaakt. Behalve die Ferrari-parade van onze lokale bouwmagnaat in Zuid-Limburg dan, die kan niet vaak genoeg herhaald worden. Ook priceless, die pliesie-agent die niet weet wat ie ermee aan moet. Een stel op leeftijd zijnde kwajongens die wel een potje willen dollen met broer agent.
  Wat die krullenbol betreft, die moet nodig eens 'ge-curb-d' worden. Wat een irritant k-mannetje. Een collega van me doet een perfecte imitatie van dn officier. Rare kwast is die lange overigens. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er beelden uitlekken van Max Mosley-achtige praktijken.
  Lewis, tsja, ik noem 'm maar een kwee. Heb je hem wel eens goed bekeken? Weet niet wat dat is met die jongen, het is gewoon geen kerel. Zou me ook niets verbazen als ie is opgebouwd uit genetisch gemodificeerde soja of zo. Nee doe mij maar blije-prei-Vettel, of ik-loop-op-wodka-Kimi. Fernando was leuk totdat ie zo'n zeur werd. Gewoon rijden jongen. Nie mauwen. Schumi blijft de ultieme F1-rijder. Topfit, technisch zeer begaafd, strategisch wonder, tikkie vals en gewoon de beste stuurman.

  BeantwoordenVerwijderen