donderdag 25 juni 2009

Het kan verkeren

De Europese aanbesteding voor die ene overheidsinstelling is uitgelopen op een ‘Nee’ voor VIS... Het nieuws kwam bij ons binnenvallen ongeveer een uur voordat een potentiële nieuwe klant op de stoep zou staan. Een zware klap. Iedereen probeerde het nieuws op zijn eigen manier te verwerken. R en G kropen samen om te delen in de teleurstelling. O ging als een idioot verder met andere new business-lijntjes die open staan. Ik boog me over de uiterst vage NEE-mail om te analyseren en becijferen waar het ‘m nu in zat. En D en S moesten de pijn verbijten, omdat ze zo nog een knallende presentatie moesten geven aan die prospect.

Een uur verstreek en daar was de dame van Ecco. D, S en ik hebben in de afgelopen week een krachtig verhaal op papier gezet en vanmiddag hebben D en S de dame bedolven onder de leuke en verrassende ideeën. Na anderhalf uur verliet ze stuiterend van enthousiasme ons pand. Ze wilde ons verhaal heel graag terugzien in een begroting. En wel uiterlijk maandag. As. woensdag beslist ze wat Ecco ermee gaat doen en dus ook of ze klant worden bij VIS. Signalen staan dus op groen!

Wat een rollercoaster aan emoties op één dag. Ik ben kapot...

2 opmerkingen:

  1. Sterkte met de zenuwen! Ecco vind ik een lekker eigenwijs merk, past wel bij jullie bedrijfsprofiel denk ik. Je kent het spreekwoord: Wie de schoen past, krijgt geheid zweetpoten. In jullie geval zweet op het voorhoofd.

    Ecco, als je dit leest, wanneer jullie klant worden bij VIS, steek ik mijn hele gezin in nieuwe Ecco's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als we volgende week een GO krijgen, laat ik het je zeker weten. Op de Rechtestraat in Eindhoven zit een brand store ;)
    Wat de Europese aanbesteding betreft kan ik zeggen dat ik er veel van heb geleerd. We dachten het met rete-goed werk te kunnen winnen. Maar zo werkt dat daar niet. Beetje naïef. Ben nu eenmaal een dromer. Maar vooral blij dat ik wat dat betreft nog redelijk puur ben en dan maar minder goed mee kan in dat harde spel, in plaats van het spel tot in z'n finesse kennen en kunnen en wat van mezelf verliezen.

    BeantwoordenVerwijderen