dinsdag 23 juni 2009

A dirty mind

Een hele tijd geleden ontstond er spontaan een discussie over het meest lustopwekkende liedje alhier. En dat vanuit een volledig onschuldig onderwerp. Dus ik denk dat een wat directer onderwerp ook wel door de beugel kan.

Bijna zestig procent van de vrouwen denkt minstens tien keer per dag aan seks. Nu weet ik niet hoe ik dat moet zien. 10 x een paar seconden? 10 x een dagdroom van enkele minuten? Of 10 x 144 minuten? Hoe vaak mannen aan sex denken heb ik niet nagezocht. Maar laten we ervan uitgaan dat het minimaal op hetzelfde niveau ligt.

Even duur x frequentie daar gelaten. Ik ben vooral benieuwd naar wat die sexuele gedachte dan zoal omvat. Is dat een herinnering aan een daadwerkelijk gebeurd ‘event’? Of een korte flits als “Zo, da’s een lekker ding!”? Of een voornemen voor als je straks thuis komt? Of een fantasie over een bekende, anders dan je partner? Nieuwsgierig als ik ben, stel ik voor dat antwoorden hier gerust achter kunnen worden gelaten. De expliciete gedachte is niet noodzakelijk. De hele expressieve peoples die het niet kunnen laten, ga gerust je gang. Naast onderzoekend en nieuwsgierig ben ik ook erg fantasierijk ;).

23 opmerkingen:

 1. Denken aan sex kent vele vormen. Als man kan ik 's morgens om 10.00 uur denken "vanavond ga ik eens lekker een vrijpartij op gang proberen te krijgen" (ik zeg bewust niet "vanavond ga ik neuken", want dan zul je zien dat je in je eentje aan de gang kunt). Of het bekende fenomeen: file, verveling. Zon op de borstkas, het begint te borrelen. Dan ontwaar je in de spiegel een mooie cabriolet met een dame met zonnebril. De interesse is gewekt. Even inhouden en expres deze schone dichtbij laten komen. Dan is ze naast je en staat de wind net goed.. en ruik je haar overheerlijke parfum. Op zo'n moment draait de machine in de bovenkamer op instinct en zou de fantasie goed zijn voor een kaskraker in zijn genre, indien gefilmd. Of supermarktsex. Dat is sex die niet daadwerkelijk plaatsvindt, maar in gedachten wel getriggerd wordt door dezelfde aanblik. Sta je te dagdromen achter je winkelwagen. Dame voor je bukt zich voorover om iets te pakken (niet hurken, da's andere fantasie), kont komt naar achteren en broek spant zich aan. Als man denk je dan toch in een flits "hoe zou het zijn om hem erin te steken". het mooie is dat die fantasietjes heel kort duren, het blijft niet hangen. De orde van de dag zorgt er al snel voor dat je verder ging met wat je deed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je goed begrijpt is de 'tegenspeler' in de fantasie dus of de eigen partner of een volslagen vreemde (ervan uitgaande dat het besproken winkelend publiek of autobestuurder geen bekende is van je). Dat zijn twee uitersten. Moet zeggen dat ik het fenomeen van fantasie over een onbekende nog niet heb ervaren. Misschien is dat wel een verschil tussen mannen en vrouwen. Het zou zo kunnen zijn dat vrouwen alleen over bekenden fantaseren. Verdere reacties alhier zullen het vast uitwijzen. Research continues...
  Supermarktsex kende ik sowieso nog niet. Zal wel liggen aan de supermarkten waar ik kom. De gemarineerde kipfilet is verreweg het meest spannende stukje vlees wat je daar tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmh. Ik had iets specifieker kunnen zijn. Mijns inziens kun je bij mannen onderscheid maken in de volgende fantasieën:

  -Fantasie met de eigen partner, meer een soort "verheugen op de daad", een stuk voorpret. Dit kan bij mannen 's morgens al beginnen wanneer men denkt dat men het 's avonds gaat doen (voorspel? formaliteit.)

  -Fantasie over een onbekende die men in het wild tegenkomt. Lekkere parfum, mooie borsten, een oogopslag, bukken, strings uit de broek, witte doorzichtige broeken al dan niet met ondergoed, dame die iets te kleurig aan een ijs likt... Je stelt je even voor hoe het zou zijn om het te doen met die persoon.. Parkeerplaatssex valt hier ook onder. Dat is een apart thema waard trouwens.

  -Fantasie over een sexuele situatie, waarin meestal partner en bekenden voorkomen. SM, triootje, anaal etc.

  -Fantasie over bekenden, bij mannen meestal actueel tijdens het masturberen. Hier komt de vermaarde "ruk-carroussel" in beeld. Een term die volgens mij bij Rozegeur en Wodka-Lime voor het eerst openbaar gebruikt is. In de ruk-carroussel zitten bekenden die eens in de zoveel tijd voorbij komen in de fantasie tijdens de eigen daad. Soms in combinatie met andere leden uit die draaimolen. In de carroussel kunnen zitten: jeugdliefdes, buurvrouwen, lelijke vrouwen, mooie vrouwen, onbereikbare vrouwen, zeer bereikbare vrouwen, prostituees, BN'ers, filmsterren, iemands moeder... etc

  Wel een no-go zone voor de partner, die carroussel. Partners proberen graag te achterhalen wie er in voorkomt of willen weten of ze er zelf in zitten. De antwoorden zijn bijna altijd gelogen ;)

  De waarheid is soms hard namelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor deze waardevolle inzichten in de wereld die man heet. Zo leer ik weer wat bij. Vooral "kleurig aan een ijsje likken", hahaha, schitterend geformuleerd. Parkeerplaatssex ken ik alleen in de variant met eigen partner. Maar ik zal eens overwegen om ook daar een onderzoek naar te starten.
  De ruk-carrousel is nieuw voor mij. Moet misschien toch eens meer series kijken. Maar wat een prachtig fenomeen! Zou dat zo voor alle mannen werken? En zijn er ook verboden fantasie-partners? Bijvoorbeeld de vrouw van een goede vriend? En wat als het wel voorkomt, dat zij in de carrousel zit dan hè, is de vriend in kwestie dan daarvan op de hoogte?
  Ik kijk als onderzoeker halsreikend uit naar nieuwe resultaten. Ik verwacht nog wel wat mensen die hier een mening over hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat D. nog op vakantie is, die had hier ook steekhoudend op kunnen reageren. Moet-ie nog we doen vind ik, als hij terug is. Help me herinneren dat we hem op deze discussie attenderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, inderdaad, die heeft vast een mening in te brengen. Aan de andere kant, hij heeft al eens eerder gereageerd onder barre-Franse-bereik-omstandigheden. Dus wie weet mengt ie zich nog in de discussie als ie op een nacht wordt wakker gehouden door muggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Harrie heeft het idee dat Mol en Liane eens bij elkaar moeten gaan zitten met deuren en gordijnen gesloten (tenzij voyeurisme ook nog op hun lijstje voorkomt).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voyeurisme, goeie tip. Zal ik ook nog eens wat mee doen ;).
  Maar voor de goede orde: Liane kent Mol alleen als Mol, een follower van mijn blog die soms mooie, soms ontroerende, soms dolkomische en soms openhartige verhaaltjes voor me achterlaat. En omdat Liane dol is op verhalen, vindt ze dat fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Foei Harrie! Door jou heb ik er weer een fantasie bij.
  Voor de goede orde, even profielschetsend te werk gaan... De reden dat de heer D. van "dat andere blog" en ik al jaren goed door 1 deurtje gaan, komt doordat we nooit te beroerd zijn om eens lekker non-conformistisch te roeren in andermans zaken. Gedreven door schaamteloosheid (dat werkt erg bevrijdend) is er niets fijner dan te zeggen wat je denkt, mits dat kan binnen de kaders waarin je je op dat moment bevindt. Als daarbij de tegenpartij blijkt niet bang te zijn om snedig en openhartig terug te reageren, dan heb je een heerlijke discussie. Alles is bespreekbaar, is mijn motto. En van Liane ook, als ik het zo lees allemaal. En: wie weet als ik voor mijn werk eens in het zuiden verkeer, draai ik de parkeerplaats van VIS op om te kijken of er ook een bak koffie is voor een reageerder. Een goed gesprek van vakbroeder tot vakzuster zal ongetwijfeld het gevolg zijn. Met de gordijnen open, welteverstaan.

  Blame it on the curtains, dirty Harrie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een reageerder kan zeker rekenen op een bakkie leut. Ons pand staat tegenover het geboorte-kribje van Dub.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Harrie mag graag knuppels in hoenderhokken gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @mol: Dub is getipt en heeft de voorlopige onderzoeksresultaten tot zich genomen. Zijn inbreng volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die carrousel laat me toch niet los... misschien omdat ik het fenomeen niet ken. Even een biecht van de onderzoeker in kwestie: in mijn geval draait de carrousel om situaties, plaatsen, 'verrichtingen' etc, maar toch altijd wel rondom eenzelfde persoon.
  Dus een aantal additionele dieptevragen: Hoeveel dames zitten daar gewoonlijk tegelijkertijd in? En hoe komen ze daarin? En wanneer worden ze vervangen? Is er sprake van een periodieke 'favoriete deelnemer' of gaat de selectie helemaal at random?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knuppels en hoenderhokken. De carrousel is een hoenderhok dat de knuppel doet functioneren. Hoe komen die kippetjes in hun verblijfplaats?
  De carrousel verandert dagelijks, of al naar gelang de frequentie van de hand aan jezelf slaan tweemaal daags, wekelijks dan wel jaarlijks. Of het zijn personen uit je verleden, het meisje bij de kassa, de vrouw in de file, of andere personen die je die dag ontmoet hebt. Celebs kan ook, met name als ze net op TV geweest zijn. Iedereen kan in de carrousel, ook je eigen vriendin/vrouw.
  En inderdaad, kleine dingen die je net wel (of niet) ziet kunnen heel erg triggeren, net als de juiste schoenen.
  Het mooie is wel dat als je de finish hebt bereikt, de carrousel meteen leeg is en je vrijwel direct begint om weer een nieuwe samen te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jahoor, we zijn weer bij schoenen. Wat voor schoenen do the trick in deze?

  Bedoel je met de lege carrousel dat ieder kippetje slechts goed is voor één 'consumptie'? Of is er een vast omloopsnelheid? Ja sorry hoor, ik probeer het te begrijpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sommige kippetjes komen bijna altijd voorbij, maar worden niet altijd gebruikt. Sommigen passeren eenmalig de revue en anderen gebruik je een hele tijd niet en dan ben je blij dat je weer even aan ze dacht om ze blijmoedig in de carrousel op te nemen en meteen te 'gebruiken'.

  Centimeter of 6-8, dicht, laarzen of pumps en je komt een heel end! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ahaaa. SdB heeft inmiddels een vast positie verworven stel ik me zo voor. Nog een vraag (ja ik kom uiteindelijk wel tot de kern van het mannelijke oerbrein), is het dan zo dat er per sessie ook meerdere kipjes worden afgewerkt? Of is de fantasie van iedere willekeurige kip sterk genoeg om de finish te bereiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmm, dat ligt wel aan de kip. Sommige zijn sterk genoeg, en soms moet je zelfs een nieuw rondje carrousel verzinnen! ;-)
  Diegene die je al de hele dag in je hoofd had wint het vaak wel en dan is er geen houden meer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wauw, dat geeft weer een hele andere dimensie aan het fenomeen. De selectie wordt dus sterk bepaald door de spanning die gedurende de dag opbouwt! Klinkt spannend. Het wordt steeds interessanter.

  Ik kan me inmiddels ook voorstellen dat omloopsnelheden verschillen per carrousel-gebruiks-frequentie. Voor de eens per maand gebruiker is het anders dan de 2-maal-daagse user. Begin ik het te begrijpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Yep. Al kan ik niet spreken voor de eens per maand gebruiker. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi zo! Almost there...
  Deze tropische temperaturen zijn niet goed voor de nachtrust zullen we maar zeggen, maar ik ga het zo echt proberen.
  Mochten er komende dagen nog vragen te binnen schieten, dan zal ik ze zeker aan mijn onderzoekspopulatie stellen. Als er nog zaken onderbelicht zijn gebleven, mogen die uiteraard naar hartenlust worden toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Inmiddels is er nieuwe data. De auto van kip-in-kwestie is ook belangrijk. Vooral Punto's en 206'en doen het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ja uiteraard. Omdat het wel belangrijk is, als je onderweg een kip ziet en je hebt de kans, of je je ei er in kwijt kunt. In die auto dan he! :-)

  BeantwoordenVerwijderen