vrijdag 26 juni 2009

Ik heb al een boek

Mij is laatst aangeraden om wat vaker een moment van bezinning in te bouwen. Maar hoe doe je dat? Nou lees eens een boek, kreeg ik als antwoord. Nu ben ik een beroerde lezer. Dus echt blij was ik niet met dat advies. Van de Sint heb ik afgelopen jaar een boek gekregen, wat ik nog steeds niet uit had. Ik vond dat ik eerst dat maar moest afronden. Gisterenavond om 23.00 las ik de laatste letters uit Siddhartha. Ik sloeg het boek dicht en begon flard voor flard terug te halen wat ik had geleerd. Daarover volgt later meer. Maar de zintuiglijke ervaring die ik daarbij voelde, die wil ik jullie niet langer onthouden. Ken je dat gevoel dat je wakker wordt (zonder wekker) nadat je heel erg lang en diep hebt geslapen? Of de tinteling die je hebt vlak voordat je kippenvel van iets krijgt? Of hoe je huid nog een tijdje semi-verdoofd nazoemt na een flinke massage? Nou dat dus. Vanmiddag was ik vrij en ik ben rechtstreeks vanuit VIS naar de Nuenense boekhandel gereden. Na een uur of wat verliet ik het pand met een plastic tasje vol.

3 opmerkingen:

 1. Je hebt het lezen herontdekt! Wat goed. Nu ik nog. Gelukkig zijn er mensen in mijn omgeving die het goed voor hebben met me. Ik kreeg van een oud collega een heerlijk boek kado. "Maak van je merk een held", van Guillaume van der Stighelen. Leuk, leerzaam, nuttig en toepasbaar.

  Lekker jatten is af en toe ook best fijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had onlangs ook zo'n moment en heb bij de plaatselijke rommelmarkt mijn boekenverzameling weer aangevuld met titels van Guust, Asterix en Obelix en Fam. doorzon. Heeeeeeeeeerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Guust, man dat brengt herinneringen naar boven. "Contracten? Raaaaaahh!!!!"

  BeantwoordenVerwijderen