donderdag 18 juni 2009

Bye bye potjes en tubes!

Een nieuwe klant introduceerde me vandaag in haar wereld. En boy! Wat een wereld. Ik loop al 3 uur onafgebroken te stuiteren. Nu heb ik een redelijk rijke fantasie. Maar wat er op ons afkomt aan technologische doorbraken, dat had ik niet durven dromen. Hou je vast.

Stel je voor dat alle smeersels uit potjes en tubes, die ervoor zorgen dat we een strak huidje houden of krijgen, straks overbodig zijn. Geen fortuinen meer spenderen bij parfumerieën of, erger nog, plastische chirurgie. En wat gaat daarvoor zorgen? Een appel! WTF, een appel? Yep! In het zuiden van Frankrijk wordt op dit moment een gezellig rood appeltje gekweekt, die ervoor zorgt dat rimpels en lijntjes verdwijnen door de appeltjes simpelweg op te eten. Jahaa Liane, zal wel, duurt zeker nog 100 jaar. Nope. De verwachting is dat deze appel binnen één tot twee jaar is uitontwikkeld.

Nog één. Een cape die je onzichtbaar maakt... Nee ik geloof niet in sprookjes. Duurt nog twee tot drie jaar voordat ie er is. En nog één: brandstof, gewonnen uit algen. Nog één tot twee jaar wachten en dan kan het. Wilde je zonnepanelen op je dak? Ik zou de investering nog een paar jaar uitstellen. Over zeven tot acht jaar bestaat er verf, waarmee je die panelen gewoon op je dak schildert en dan werken ze nog ook. Vegetariër geworden uit medeleven voor de beestjes? Terugdraaien die beslissing. Over een kleine tien jaar bestaat er in vitro steak.

Als je dit weet, weet je ook dat eigenlijk alles mogelijk is. De enige barrière is je eigen voorstellingsvermogen. Verzin het en het kan gewoon. In mijn enthousiasme hierover heb ik natuurlijk direct mijn collega’s lastig gevallen. En daar ontstond ter plekke een idee waarvan ik overtuigd ben dat zelfs dàt in de toekomst mogelijk wordt. Combineer AR met projectie met programmeren met tastzin. Wat heb je dan? Je kunt iets uit je computer laten verschijnen, het laten functioneren en nog aanraken ook. Hahaaa, je voelt ‘m al aankomen. Wat betekent dat voor de porno-industrie? Mega! Ik zeg: ontwikkelen die hap en meteen toegankelijk maken voor huis, tuin en keuken gebruik. Gewoon PRINT en heej je hebt een leuke avond ;). Ik kan me zo al wel een paar mannen voorstellen die ik graag een keer wil ‘testen’. Sterker nog, je stelt gewoon je ideaalpakketje samen. Komt dat boodschappenlijstje toch nog van pas...

2 opmerkingen:

  1. oohoooooo, dit is echt iets voor jou.... Droomwereld... Houd het recht he daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn om over na te denken. Ik vrees dat met die laatste technologie er niemand meer het huis uit komt. VR zou al verslavend kunnen worden, maar dit... En die Appeltjes... Geen tubes en potjes meer nodig! Net op het moment dat ik denk aan de introductie van één-zalf-voor-alles. Een tube die een smeersel bevat die je op je boterham kan doen, waarmee je de rubbers van je auto vorstvrij kunt maken, aambeien te lijf kunt gaan, zwemmerseczeem mee kunt verlichten, moeren weer draaiend kunt krijgen, ongedierte mee weg kunt pesten, mee op muren kunt tekenen, een krant mee waterdicht kunt maken, een salade mee kunt aanmaken, anale sex mee kunt vergemakkelijken, orale sex mee kunt opleuken, navels mee kunt vullen, oorontstekingspijn mee kunt verlichten..errr.. wat zegt u? Dat bestaat al? Zaanse Mayonaise? oh...

    BeantwoordenVerwijderen