zondag 9 augustus 2009

You don't want none of that

Er zijn veel soorten allergieën. Sommige mensen hebben last van hooikoorts. In het voorjaar vormen 3 collega’s van me een waar muzikaal trio met hun niesconcerten. Andere mensen hebben last van lactose-intolerantie, ook lastig.

Ik zelf ben allergisch voor bepaalde trekjes in mensen. En als die eigenschap te vaak boven komt drijven, zelfs voor die mensen in z’n geheel. Welk trekje is dat dan? Achterbaksheid, matennaaierij, noem het hoe je het noemen wilt. Maar ik reageer er heel primair op. Sterker nog, als ik het opmerk (gericht naar mezelf of naar anderen), dan haalt dat het slechtste in me naar boven. You don’t want none of that.

Vroeger kwam ik het wat vaker tegen dan tegenwoordig. Vooral in zakelijke kwesties. Ik was een jong broekie toen ik in dit vak begon en dan moet je nog leren dat je soms in je rug wordt aangevallen. Tegenwoordig ben ik er beter tegen bestand, tenminste, ik mep terug. En hoe!

Een paar jaar geleden kreeg ik een mail van een klant die zijn ongenoegen uitsprak over bepaalde kosten die ik in rekening had gebracht. En dat ik daar nooit eerder over had gesproken, hij nooit akkoord had gegeven etc etc etc. Die mail had ie voor het gemak maar ge-cc’d aan zijn baas en aan de baas van de baas. Zijn mail was volledig onterecht. En nadat de grootste agressie was gezakt, heb ik hem een keurige en professionele mail terug gestuurd met een verklaring voor de kosten, rijkelijk geïllustreerd met alle correspondentie die we daar al over hadden gehad, zijn reacties en akkoorden, de hele shit. Oh ja, en uiteraard heb ik diezelfde mensen laten meegenieten die ook waren ingekopieerd in de mail naar mij toe. Later heeft hij me gezegd dat hij die actie een beetje onnodig vond. Ik heb hem verteld dat die actie heel erg nodig was en dat ik niet gediend ben van dat soort geintjes. Issue resolved en hij is nog steeds klant. So don’t mess with me or my people...

3 opmerkingen:

 1. Kudos! +1 hier. Terugmeppen en hard. Punt maken en doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja die ken ik ook ja, dat soort voorbeelden uit je laatste alinea. Een klant van mij destijds copieerde mijn baas er ook nog in. Lekker. En toen had ik zo'n baas die altijd de klant geloofde, dus voordat ik kon reageren stond die dikke al bij mij om mij op mijn nummer te zetten. Zucht. Kon ik aan 2 kanten van leer trekken. Bah, bah. Blij dat ik dat nu niet meer meemaak, eigenlijk. Tolereer het gewoon niet. Ben niet voor niks eigen baas geworden. Alle stress en zorgen neem ik voor lief en dus "kies" ik ook. Ik kies ervoor om dat soort zaken idd aan te pakken of te laten gaan. Omdat ik vind dat ik niemand meer verantwoording hoef af te leggen zoals destijds continu aan mijn oude baas. Heerlijk dus die vrijheid nu! Ik ken die eigenschap van jou: don't mess with you. En terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit voorval ken ik zelfs nog van je!
  F.

  BeantwoordenVerwijderen