maandag 10 augustus 2009

Doe-het-zelf? Dacht het niet!

Ik vind dat ik een heerlijk huis heb. 500 m3 helemaal alleen voor mezelf (en Sambal dan). Het is ook redelijk naar mijn smaak allemaal. Iedere kamer is anders. De woonkamer is een bowlingbaan. Ja, enkele meubels verdienen wel een onderhoudsbeurt maar het is voorlopig prima. Kleuren op de muur zijn wit, lichtgroen (zie je bijna niet), olijfgroen en auberginepaars. Het toilet beneden is een teringbende aan Delfts blauw en allerlei oude troepjes. De badkamer is overwegend antraciet. Mijn study is paars, oranje en bruin. Maar de twee andere kamers op de eerst verdieping hebben nog geen signatuur. Nu is een van die kamers een klein smal kamertje wat ooit M’s slaapkamer was. Moet ik nog ooit een redelijke logeerkamer van maken, maar dat heeft geen haast. Mijn slaapkamer, dat ben ik nu echt beu, wordt tijd dat daar iets gebeurt.
De kamer is huge. Zo’n 6 bij 5 meter. Op zich nog niets aan de hand. Maar het plafond rijkt tot in de nok van het huis. Dat maakt het nogal een karwei om iets voor elkaar te krijgen. Ik wil de muren eens flink laten knallen. Nee geen rood, ik haat rood. Op dit moment denk ik aan platina voor op de muren. Of in ieder geval één muur. Wat de andere muren dan voor kleur krijgen, moet ik nog even bekijken. Mijn bed is ook aan vervanging toe. Dat ding is inmiddels ruim 10 jaar oud. Daarnaast wil ik wel eens zo’n king size ding. Ruimte zat. Qua sfeer wil ik iets dat zowel warm is als fris. Beetje strak, beetje Oosters, beetje hout, beetje van alles. Maar vooral heel sfeervol.
Hophop naar de Praxis Liaan, zou je zeggen. Nou nee. Om die muren te verven heb je A een steiger nodig, B heb ik hoogtevrees, C ben ik onhandig en D heb ik een hekel aan klussen. Ik ben van het bedenken en resultaat beoordelen. Ik denk dat ik binnenkort maar eens wat inspiratie ga opdoen om het plaatje compleet te krijgen. En dan een schilder zoeken die dat klusje voor me opknapt.

8 opmerkingen:

 1. Liane, ik had je graag geholpen, maar ook ik moet het doen met hulp van buitenaf. Geef me een kwast en er vallen doden. En op een klein laddertje staan lukt me ook nog wel... Maar op een grote ladder, dan moet ik kiezen: of mezelf en de emmer vasthouden en dan proberen te mondschilderen, of met de hele santekraam stagediven. Sorry girl!
  Wel een spectaculair ensemble, bij jou thuis. Klinkt zeer okay allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ideetje voor het bed: http://www.gadgetgarden.nl/2006/10/zwevend-bed/ Kost wat, maar dan heb je wel zo een hele rij hippe TDH's voor je deur staan. ZIt er vast een bij die goed kan schilderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dubach, hip? De link verwijst naar 2006. Dat is zo ongelooflijk 2005!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 500m3??? volgens mij heb ik maar 250m3? of zit ik er nou zo naast? Anyway: ook hier geldt: wat niet is, is niet. T is t één of t ander. Niet handig: dan maar inkopen. Maar moet je aan de andere kant een veer laten. Zo is t nu eenmaal... Slaapkamer prioriteit? Nou doen dan! En anders gewoon oogjes toe, snaveltje dicht en nie mauwen (dat doet Sambal wel) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een ader laten. Jezus wat heb ik vandaag zeg. Ben dyslectisch voor 1 dag. En zelfs over dat woord twijfel ik nu. Heb me te druk gemaakt over luiers en leaseauto's denk ik, ik zie het niet meer helder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Mol, zitten nog steeds met voorraad van 1. Blijft dus hip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de hele dag al wat in mijn hoofd, de FD27:
  http://www.furniture-d.nl/
  Zucht, dat wordt 3 jaar sparen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar dan hedde ok wa, Kusters!

  BeantwoordenVerwijderen