zaterdag 22 augustus 2009

Gitaarmuziek

Ik mag genieten van veel soorten muziek. Singer-songwriters als Michael Penn en Jeff Buckley, moddervette beats van Laidback Luke, sub-zero tunes van Moloko, poppy geluiden van Madonna en J-Lo. Maar ook rock. En dat brengt me op de vraag wie ik het best vind op de gitaar. Ik sla vast een groot aantal virtuozen over, maar ik beperk me even tot enkele grote namen.

Allereerst Brian May. Briljant gitarist, dat is waar. Maar ik mis het menselijke in zijn gitaarspel. Het is te klassiek naar mijn smaak. Keurig gespeeld dat wel.

The Edge heeft een heerlijke sound. Het is iedere keer weer een genot om de explosie op Silver and Gold over je heen te laten komen. En het gitaarwerk op Bullet the blue sky is ronduit creepy. Maar meestal mis ik emotie in zijn spel.

De solo op Tango in the night van Fleetwood Mac is net een muzikale reconstructie van een orgasme, maar het mist net de scherpe kantjes.

De gitarist die bovenaan mijn lijstje staat, en al heel lang, is Slash. Die combineert een geweldige sound met meesterlijk spel en alle haken en bramen die je maar wilt horen. Ik hoorde vanmiddag November rain op de radio. Eigenlijk is het een heel kazig nummer. Maar bij die solo was ik blij dat ik in een parkeervak stond en me mee kon laten varen op iedere heerlijke lange uithaal. Zo hoort het.

1 opmerking:

  1. Ja, Slash is zeer okay. Net als Zakk Wylde, van Ozzy Osbourne's band. Joey Satriani kan er overigens ook wat van...

    BeantwoordenVerwijderen