dinsdag 25 augustus 2009

True Blood

De partner van mijn vriendin J heeft een verslaving en dat is series downloaden en volgen. Heel soms slaat die vrijwillige overdosis aan afleveringen over op mijn vriendin J. Dat is inmiddels het geval met True Blood (van de HBO-hand). Ze kan er niet over ophouden. En ik moet zeggen dat de interesse bij mij meer dan alive is. Het gaat over een gemeenschap waarin twee bevolkingsgroepen naast elkaar leven; mensen en vampieren. Dat is mogelijk door een synthetisch bloed-drankje dat de happertjes een beetje in toom moet houden. Gaat natuurlijk wel eens mis ;). Strijd, good guys, bad guys, liefde en sex zijn vaste onderdelen van de verhaallijn. Seizoen 2 loopt op dit moment in de VS. Maar ik kan nog nergens ontdekken of deze serie naar Nederland komt. Het zal toch niet zo zijn dat dit (rode) pareltje aan ons voorbij gaat hè?

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het allemaal prima, mits er maar legaal gedownload wordt! ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat gebeurt natuurlijk niet, duhuh, dat kun je zelf ook bedenken Dub. En dat is dan meteen de ondergang van de video/dvd-o-theken. Je zult die ondernemer maar zijn, niet fijn... Maar het gebeurt dus helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me ook een machtige serie. Het probleem voor de tv-zenders is altijd het pakket meuk dat ze verplicht moeten aanschaffen om de serie heen. Zo'n serie komt dus niet alleen, maar wordt door de verhandelaar gebruikt als hefboom om tal van mindere series mee te verkopen.
  Deze serie lijkt me inderdaad een topper.. Als deze toch hier naartoe komt, dan maar hopen dat hem niet hetzelfde lot beschoren is als treshold, de in mijn ogen geweldige sf serie, die abrupt eindigde omdat het budget aan de overkant van het grote water op was...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry lui, ik vrees dat Liane vanavond toch echt oversteekt naar the dark side. Kan mezelf niet meer bedwingen. Wil nu wel eens zien hoe geweldig de serie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Draait daar ff mooi nummer van Danzig bij:

  "until you call on the dark".

  Welcome to the Dark Side, Liane. Hissss....

  BeantwoordenVerwijderen