donderdag 13 augustus 2009

Looks can be deceiving

Ik heb een collega (wiens naam ik niet zal noemen) die werkelijk da bomb is op haar vakgebied. Ik ben nog nooit een betere tegen gekomen. Ik kende haar al een tijdje. Vroeger, bij een voormalige werkgever, heb ik al met haar gewerkt. Daar was ze ook al steengoed. Maar toen kende ik haar nog niet zo goed, als persoon dan.

De afgelopen twee jaar heb ik de persoon achter de klasse-collega leren kennen. En wat een trouvaille. Zo correct en professioneel als ze is in haar werk, zo pure evil is ze in alle andere situaties. Ze draait iedereen moeiteloos om haar vinger en geniet er met volle teugen van om iemand in de zeik te nemen. Enkele anekdotes...

- In haar eerste week bij VIS joeg ze een andere collega al de stuipen op het lijf door met een stalen smoel een verhaal op te hangen over Mini Coopers van een bepaald bouwjaar. Die zouden een niet-oplosbaar probleem hebben in het stuurhuis. Ik heb nog nooit een andere collega zo wit weg zien trekken.

- Een aantal maanden geleden sneed een collega een gigantische jaap in zijn hand met de kaasschaaf. De collega die onze dedicated EHBO’er is, liep snel mee naar de verbanddoos om de wond te verzorgen. De collega waar het hier over gaat vloog er ook achteraan. Niet om te helpen, dat was wel duidelijk. Cooooooool, gaaaaaf ging het over de gang.

- Niet alleen collega’s zijn de klos. Nee, deze dame maakt geen onderscheid. Waren we vorige week nog getrakteerd op ijsjes (overigens het thema van onze advertentie die verschijnt in VMC magazine), vandaag liep ze triomfantelijk met een verse, door een klant uit Limburg meegebrachte, appelkruimelvlaai over de gang. Niemand snapt hoe ze het doet. Maar het allermooiste is nog dat die klant denkt dat hij uit eigen beweging deze attentie meeneemt. Whahahahahahaha, respect!! Ik ben trots om met haar te mogen werken! Iedere dag is een feestje.

4 opmerkingen:

  1. Je kunt haar hooguit wegjokken...

    Die collega van je, da's een stoute. Ben slechts één keer bij jullie geweest, plaatje van een meid, representatief tot de laatste snik. Als je haar de hand schudt en in haar ogen kijkt, dan kun je het al zien. Wie iets langer kijkt, ziet het vuur laaien. Inderdaad, evil, twisted, dark. Maar zo goed. Past prima onder het kopje "bruisende vrouwen". Link wordt het pas echt, wanneer mevrouw L.K. een joint strike opzet met deze dame. Uit hetzelfde hout gesneden. Brand de vingers niet aan ze en nooit, maar dan ook NOOIT denken dat je zelf "in control" bent ;)

    BeantwoordenVerwijderen