maandag 30 augustus 2010

Vrijongezellig

Vrijgezel zijn is niet leuk. There you have it. Een jaar geleden had ik die stelling fel tegen gesproken. Dan had ik gezegd dat het heerlijk is om al die vrijheid te hebben. Alle tijd van de wereld om te gaan en staan waar ik op dat moment zin in heb. Niemand met wie ik moet strijden voor een daginvulling. Geen compromissen. Geen verplichte bezoekjes. Ruimte. Geen kleine irritaties rondom tandpastadopjes en wc-brillen. Geen agenda’s of ritmes op elkaar afstemmen. Niemand die je claimt of jaloers is op de hoeveelheid tijd en aandacht die je aan een ander besteedt.

En nu een jaar later kan ik zeggen: het is allemaal waar. Al die voordelen van vrijgezel zijn, zijn waar. Dat vind ik nog steeds. En toch zeg ik ‘vrijgezel zijn is niet leuk’. Omdat dat voor mij net zo waar is. Ik mis een man in mijn leven. Niet zomaar een man, want zomaar een man is niet het antwoord. Ik mis een partner. Iemand met wie ik lief en leed kan delen. Iemand met wie ik de tijd kan vergeten. Iemand met wie ik kan fantaseren over later. Iemand naar wie je kijkt midden in de nacht waardoor die gelukzalige glimlach niet meer van je bek te timmeren is. Iemand die er altijd voor je wil zijn en onvoorwaardelijk van je houdt. Iemand die ik mijn warmte en bescherming kan geven. Iemand die je hart sneller laat kloppen en je lijf in vuur en vlam zet. Iemand met wie dit allemaal kan, niet voor even, maar voor een leven lang.

5 opmerkingen:

 1. Uhm .... Copy paste! Alleen andere timing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee, dat is mijn tekst ;-)

  Goed geschreven, mag ik je linken op mijn blogsite?
  https://dolcefarnientesblog.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi en eerlijk stuk. Harrie denkt zelf dat dit onderdeel van een mensenleven al gauw een 'het-gras-is-groener-bij-de-buurman'-zaak is. Ben je vrijgezel, dan lijkt het leven met een partner leuker, maar heb je een partner, dan lijkt het leven zónder vaak weer aantrekkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. E-matching.nl een optie? Zo heb ik mijn vrouw leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Bas: Nou nee, heb een kleine twee jaar geleden wat rondgehangen op een datingsite en daar werd ik af en toe behoorlijk moe van. Alsmaar diezelfde vragen, diezelfde flauwe voortgang van gesprekken, weer een hoofd zien wat je tegenvalt en dan weten dat de realiteit zo mogelijk nog erger is... Ergens ga ik er nog steeds van uit dat de man van mijn dromen gewoon ineens voor mijn neus staat. Maar het hele datinggebeuren is misschien wel weer leuke voeding voor een blogje hier en daar. Ik neem het in beraad...

  BeantwoordenVerwijderen