zondag 29 november 2009

Binnen kijken

Het is weer tijd voor de lampjes. Nou ja bijna dan, volgens de sint-politie. En in lampjestijd kun je zo lekker bij mensen binnen kijken. Nee, ik ga niet voor het raam staan, maar als je ergens voorbij rijdt, krijg je zo’n vleug van de sfeer in huis mee. Tenzij de gordijnen, jaloezieën of rolluiken dicht zijn. En daar gaat dit topic deels over. Geïnspireerd door mijn eigen nieuwsgierigheid en die van anderen...

Wat gebeurt er achter die gordijntjes? En dan bedoel ik niet koken of tv kijken. Hoe fantasierijk is men in de private department? Wordt er nog eens een leuke locatie aangedaan binnen of buitenshuis? Acrobaatje of andere leuke spelletjes gespeeld? Partnerlief met bruut geweld de kleren van het lijf rukken, gewoon omdat de ander NU zin heeft? Okee, ik heb niks te klagen op dit moment, maar ik ken verhalen genoeg waar je toch wel een beetje droevig van wordt.

Misschien is de vraag niet WAT maar OF. Hoeveel stellen hebben sex niet als een moetje genoteerd staan op de week-omleg-kalender? “Komop schatje, we gaan ff neuken, want het is de vaste dag, anders mankeert er iets aan ons...” Mankeert er iets aan ons? Mankeert er iets aan ons? Er mankeert wel degelijk wat aan je als je zo met sex omgaat. Ik zeg dan op mijn beurt “als het zo moet, hoeft het voor mij niet”.

Spontaniteit, vrijheid en blijheid is mijn devies. Niks moeten. En natuurlijk is er met jouw sexleven niks mis. Maar hoe vaak komt het voor? Ik vrees dat het zelfs in je eigen vriendenkring voor komt. Alleen zullen ze er niet zo mee te koop lopen, lijkt me. Kijk ze maar eens aan en vraag je dan af of die vriend zijn vrouw nog regelmatig een andere dimensie in beft en of die vriendin haar man berijdt als volleerd rodeo-meisje...

9 opmerkingen:

 1. Nou ben ik als relatieloos mens natuurlijk geen graadmeter voor de vaste sex-dag, maar echt, astebleeeeeeef zeg!

  Ook in mijn lange-relatie-periodes heb ik nog nooit iets gepland op dat gebied, nog NOOIT!
  Ik geloof best dat na al die jaren met dezelfde mens de klad er in komt maar hee, je hebt voor elkaar gekozen (denk ik dan) dus maak er ook wat van samen.

  Al kom ik morgen de man van mijn leven tegen en het is helemaal ruk in de slaapkamer (no pun intended) dan gaat er toch even een en ander lichtjes aangekaart worden en bij gebrek aan verbetering is het houdoe en bedankt.
  Kom op zeg, wie zegt dat sex niet in de top 3 van belangrijke ingrediënten van een relatie staat die liegt. Punt uit.

  Ik heb diverse mensen in mijn zeer directe vrienden-omgeving die 10-15 jaar samen zijn en als die het godmeja 3 keer PER JAAR doen dan is het een meevaller.. Sjessis, dan had ik allang een lekker hapje in de kroeg opgedoken hoor. Dieptepunt op dat gebied zijn vrienden (1 jaar getrouwd) die gewoon al 5 jaar NIET gesext hebben..en dan ga je trouwen.. ga toch weg!

  Volgens mij ligt er een simpele oorzaak aan dit probleem ten grondslag: UGGS! En flanellen pijama's. Alleen in de zomer je beentjes glad houden. Witte oma onderbroeken. Jezelf niet meer zo optutten zoals je vroeger deed. De buit is binnen, de ring zit om de vinger, ga nu maar lekker onder de douche jezelf uit de brand helpen en val je wederhelft maar niet meer lastig. We neuken alleen even twee kinderen de wereld in en danis het wel genoeg geweest. Astebleeeef zeg!
  De mannelijke laat-het-lekker-versloffen variant komt ook voor in mijn vriendenkring. Laat ik het op hygiëne en persoonlijke verzorging houden. Of het gebrek daaraan.
  Hee, als jij het zo lekker vindt wat ik met mijn mond kan zorg dan in godesnaam dat ik er bij kan zonder half te stikken in zes kuub haar! Dank u!

  Zo, relatieloze doos gaat zich weer om andere zaken druk maken.. Of mijn jonge blom van een collega wellicht nog een klein momentje tijd heeft vanavond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij moet jij een andere bril opzetten. Kijk rond, ik weet zeker dat er stellen zijn waar jij het niet van verwacht. Stilletje wateren hebben... juist ja. En van die stellen zou jij denken dat ze het dus als moetje doen, maar denk dat er niets minder waar is. Het verhaal van degene die er over praten, die presenteren het vaak mooier, en die er niet over praten; die zouden nog wel eens kunnen verrassen. Denk ik dan he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stille wateren dus he. Slip of the pen, again! Weer zesendertighonderdgedachtes tegelijk over wat ik zou gaan typen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shit, het is bijna half negen op zondag. Wou iets moois opschrijven, maar got to go!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dub, niet langer dan 20.36 uur he....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie zetten me wel aan t denken dames. Bij iedereen vraag ik me nu af; zou het zo zijn zoals Liane schetst? :-). nee serieus: ik moet lachen om jullie teksten, typisch haantjesgedrag maar dan voor vrouwen. 'Dat het me neverthenooit niet overkomt' 'en beter niets dan iets'. Hold on to that thought! En ik vond eigenlijk het verhaal van Sanne over die vrienden die wel zijn gaan trouwen ondanks sexloos bestaan, prachtig! Als blijkt dat er iets mis is, er zijn mannen en vrouwen die het niet schijnen te kunnen, dan is het toch geweldig dat de liefde zegeviert! En als zij er blij mee zijn allbei; mooi laten zijn. Leven en laten leven. En ondertussen zorgen jullie voor je eigen portie. Mooi, mooi. Goed geregeld allemaal voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil nog even als extra noot toevoegen dat het sexloze stel morgen een krabbel onder hun scheidingspapieren zet! Reden; geen sex, en dan in eens een enorm prettig iemand ontmoeten en nog harder voor de bijl gaan. Tja, dan zit er idd iets enorm fout en zijn er keuzes te maken. Laat ik vooropstellen dat je nooit zo veel jaren om een beetje geiligheid moet weggooien maar goed, ieder zijn ding.

  En M., het is dan wellicht "iets" aangedikt maar ik blijf erbij dat sex een heel belangrijk deel van een relatie is, en als je helemaal happy bent met iemand ga je idd niet vol op oorlogspad als het effe wat rustiger is op dat gebied. Maar je hebt even wat rustiger en bijna weer terug een maagd worden. Voor dat laatste pas ik, is dat zo slecht? Hee ik ben 35 en voel me zelfs nog wat jonger, en heb geen zin in om al als een uitgedroogde rozijn naar het plafond te liggen staren, dat kan de laatste 20 jaar van mijn leven alsnog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier geldt weer; M, wadde gij met euwe vent hedt is niej standoard. Neem dat nu maar gewoon even van me aan en tel tegelijk je zegeningen. Nu weet ik ook wel dat de heetste spanning er na een tijdje afgaat, voor een deel dan. Tis na een paar jaar toch heel anders dan wanneer een relatie net begint. En nee een beetje geiligheid weegt niet op tegen een goeie relatie. Ook al moet iedereen dat lekker voor zichzelf beslissen.

  Maar wanneer het stil blijft in de slaapkamer (of welke ruimte dan ook), dan is er iets niet in de haak. En die stellen die sex als een verplicht onderdeel van de week- (of maand-) agenda zien, die hebben er geen plezier aan. Anders zouden ze het niet een verplicht nummer maken. Structureel geen sex is volgens mij gewoon een teken dat je elkaar niet meer kunt behagen. De relatie is op sterven na dood. En dan moet je maken dat je wegkomt. Anders staat je hoop pijn en verdriet te wachten. Helaas ben ik ervaringsdeskundige op dit gebied. En ook ik had dit eerder moeten inzien...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Sanne je hebt groot gelijk! Anders word je zo'n zuurpruim en daar zit niemand op te wachten! :-)
  @Liane: I count my blessings!

  BeantwoordenVerwijderen