woensdag 11 november 2009

Paint it black

Ik ga me niet wagen aan de vraag “Sinterklaas of Kerstman”. Niet zeuren, gewoon allebei. Kan jou het schelen. En los van dat ik niet van pepernoten hou, vind ik september ook een beetje vroeg voor al dat ‘winterse’ snoepgoed. Kom op zeg, dan zit ik nog volop in standje ik-doe-net-alsof-de-zomer-nooit-ophoudt-lang-leve-de-zon.

Nee, het seizoen van het gezeik breekt weer aan. Zwarte Piet mag niet volgens sommigen. Daarom wordt er om de haverklap weer iets nieuws verzonnen. Blauwe Piet, Groene Piet, Regenboog Piet, Ik-verschiet-van-kleur-Piet aka Toverbal Piet. Bio Piet (kleur van ongebleekt katoen). Meevoelend-met-Tinky-Winky Piet (paars dus). Zucht... Piet is gewoon zwart. Niks anders.

Van hetzelfde kaliber als de negerzoen. Zo heet dat ding. Het heet geen zoen, het heet negerzoen. Ook van dàt snoep hou ik niet, het is zo’n niks, het doet ‘pfffft’ en dat was het dan. Laten we afspreken dat we het beestje gewoon bij de naam noemen en kappen met dat semi-verantwoorde gezwets. Sterker nog, je zou je moeten afvragen of de mensen die zich geroepen voelen alternatieven te creëren voor de kleur zwart, zelf andere bedoelingen hebben bij de kleur of naam zwart.

Laten we afspreken dat iedere gek die het in zijn kop haalt om WEL in dat apenpakje te kruipen, maar NIET de juiste kleur schmink op smeert, kan rekenen op een behandeling met een dikke vette laag zwarte botenlak. Zal ze leren...

1 opmerking:

  1. GielBeelenHaai zijn broer11 november 2009 om 23:21

    Ik vind GielBeelenHaai wel een type voor een zwartepieten pak. Neemt ie voor jou speciaal een roede mee!

    BeantwoordenVerwijderen