woensdag 21 oktober 2009

WT(hardly)F

Op nu.nl viel mijn oog op een berichtje over een onderzoek naar de gemiddelde tijdsduur van een potje sex. Al lezende viel ik van de ene verbazing in de andere. Een gemiddelde van 6,5 minuut, van penetratie tot hoogtepunt? Lieve help, is het echt zo’n armoede in de slaapkamer? Beste Nederlandse man, dat kan toch niet waar zijn?

Ga maar eens na. Wat duurt 6,5 minuut? Of wat kun je doen in 6,5 minuut. Een snelle douche, de auto voltanken, de krant lezen, ja zelfs aankleden duurt vaak langer dan dat.

Het artikel bericht verder dat van de onderzochte nationaliteiten, de Britten de langste adem hebben. Een magistrale 10 minuten... Sorry hoor, maar 6,5 minuut of 10, dat maakt dan ook niet meer uit als je het mij vraagt...

25 opmerkingen:

 1. Och hee, dat kan toch fijn zijn, lekker snel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan nog eens wat: waarom leg jij de claim altijd bij de heren? "Beste Nederlandse man, dat kan toch niet waar zijn?" De vrouwen hebben daar toch ook een enorme invloed op!!??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het onderzoek betrof alleen mannen. En daarnaast is het volgens mij zo dat een man niet in staat is om direct na zijn hoogtepunt het feest met onverminderde overtuiging voort te zetten. Althans, ik ben er nog nooit een tegen gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee en daar zit toch de crux? Dat hoogtepunt komt dan te snel... Dat moet dus dan langer duren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een schone taak voor u vrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is natuurlijk wel iets uit de oertijd he... Stel je voor, je bent holbewoner. Terwijl je je speertje slijpt voor een jachtpartij, kijk je je vanuit je grot naar het holbewoonstertje dat net buiten de grot besjes van een struik staat te plukken. Ze bukt om de laagste takjes van vruchtjes te ontdoen en dan ontdek je dat het berenvel waarin ze gehuld is best wat langer had mogen zijn! Verrek, mevrouw de holbewoner heeft geen ondergoed aan en haar vrucht ligt ook ineens voor het oprapen!!! De zorgvuldig in de geest voorbereide jachtpartij maakt plaats voor een onbedwingbare neiging tot voortplanten.
  Nog net niet rennend snelt de holbewoner naar de bessenplukster, tilt zijn eigen berenvel op en plant de knots in het fruit. Dan komt het probleem: zou het proces daarna langer dan 3, 4 of 5 minuten duren, dan wordt voortplanting misschien wel omgezet in extinctie. Want in de wetenschap dat je snelheid kunt maken, durft de gemiddelde holbewoner de klus tot aan de eindstreep nog wel te klaren als er aan de horizon een sabeltandtijger, beer of god mag weten welk ander oergespuis opduikt. Zou het langer duren, dan eindigt hij vast en zeker als maaltijd voor de beestjes of een lid van een rivaliserende stam knuppelt hem neer en maakt voor hem de klus wel even af.

  Het is mijns inziens dus in onze genen gebakken dat het niet te lang mag duren. Waarom heeft de evolutie er dan niet voor gezorgd dat het langer KAN duren, gezien het feit dat die beestjes niet meer loslopen?
  Wellicht omdat de man in kwestie ook zijn klusje nog wil afmaken als hij de man des huizes hoort thuiskomen (lees: Beer) en een veilig heenkomen wil zoeken in de kledingkast (lees: Grot).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Dub: juist ja, wij vrouwen kunnen toch ook zorgen dat het langer duurt. Noemden ze dat niet teasen?
  @ Liane: dus niet alleen de man is schuldig aan korte potjes sex. Wij vrouwen moeten ook hand in eigen boezem steken (huh?) en er iets aan/mee doen
  @ Mol: Pfoeh. Mooi verhaal. Met clou. En toch moet ik het nog eens lezen om te bedenken hoe ik daar op ga reageren...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mol moet niet zo lullen maar poetsen! En dan zo dat ie goed blinkt, dus vrij lang!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dub, woon jij in mijn kast ofzo? Kwatser.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ook! Samen de koffer in dan maar?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De gemiddelde vrouw moet blij zijn dat ze überhaupt een veeg krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar Harrie toch. Straks ga je er nog voor pleiten dat de vrouw des huizen wat meer tijd achter het aanrecht moet doorbrengen en, terwijl ze een heerlijke maaltijd aan het bereiden is, haar man moet ontvangen, gehuld in niets meer dan lingerie en een schortje...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar vrouwen zijn de baas Harrie... Jeweettoch... Voor je het weet ben jij goed voor 6 minuten en vult de tuinman de rest in. Of de loodgieter. Of de melkboer. Of die ene collega. Dan mag je zelf blij zijn als je nog aan de beurt komt. Laten we als man er iets van proberen te maken Harrie! Doe eens iets geks en zie wat er gebeurt, ruil die Suzuki Swift in voor een ruime stationcar, smijt een matrasje achterin en rij naar de kust. Zonder tv, zonder afleiding, hop de koffer(bak) in. Muziekje aan. Wedden dat het langer dan 6 minuten duurt? Dinie ook weer blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Liane: vrouw terug achter het aanrecht? Die van Harrie weet niet eens hoe een aanrecht eruit ziet.

  @mol: Harrie heeft al een stationcar, maar een matrasje erin? Waar moet de subwoofer dan heen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Harrie, je hebt dan nog maar een subwoofer nodig, je eigen blaffertje daar beneden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @jeeeee wat kun je veel missen als ge een dag niet kijkt op de log van LK! Subwoofer, swaffer, blaffer. Nou, nou wat een grootspraak. Wie hield het ook alweer maar 6 minuten vol? juist ja, de mannen. Maar zoals ik al eerder zei, kunnen wij daarin wel iets betekenen. Liane je weet wat ik vanmiddag zei he? uitstellen die boel. Moet lukken. Kijken wie er dan t baasje is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @M jaja, je moet wel bijblijven hè? Maar maak je niet ongerust, mijn huidige 'baasje' heeft gelukkig geen last van het 6-minuten-syndroom... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Baasje? Als Dinie Harrie ooit 'baasje' gaat noemen, gaat ie inderdaad een matras in z'n stationcar leggen en trekt ie allenig de wijde wereld in.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Harrie, ruil die stationcar dan in voor een dikke Amerikaan of een Harley en wordt een chick-magnet. Dat zal Dinie leren! Tattootje erbij... Of twee...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Harrie; ja sorry, ik ben niet degene die over 'baasje' begon. Maar zo erg is dat toch niet? Zie het als een spelletje ;)
  @mol; Harrie met een tattoo of twee... hmmm kan me er niks bij voorstellen hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Als ik dit zo lees denk ik, wat doe ik in godsnaam bij Harrie. Ik heb trouwens wel al die tattoo!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Way to go Dinie! Ik zie je zo op de Harley stappen, kop in de wind en Harrie aan het aanrecht ;)
  En je weet het he Dinie: als je goedkoop van Harrie los wil komen, hoef je alleen maar "baasje" te zeggen tegen hem. Ben je wel de auto en je matras kwijt, moet je in de buurt gaan zoeken naar een bed wat groot genoeg is om bij in te kruipen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @mol; ik heb een tattoo en een mini met 2 bekerhouders. Wat wil een vrouw nog meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben ik toch weer benieuwd; wat voor 'n plaatje heeft Dinie?

  BeantwoordenVerwijderen