maandag 16 mei 2011

Em Tee Vee

Als VIS-gasten arriveren in de woonkamer, staat daar gewoonlijk de tv aan. Negen van de tien keer staat de zender op MTV. Zo ook vandaag. We ontvingen vandaag @SwaggerGolf om samen een project op te starten. Ik was wat eerder in de woonkamer dan D en mister Swagger en ik hadden het over MTV en hoe de zender zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Over de eerste reality show The Real World, het steeds kleinere aandeel muziek etc. Daarop terug kijkend, doet die ‘ontwikkeling’ toch wel een beetje pijn. Ik was namelijk een groot fan van MTV in the early days.

Ik moet een jaar of 12 zijn geweest toen we MTV kregen. En ik was er meteen weg van. Andere stations als Sky Channel deden me niet veel. Maar MTV, dat was the shit. Uren kon ik ernaar kijken. Paul King, Ray Cokes en later ook Julie Brown van Club MTV. Dat waren mijn helden. Je kunt je voorstellen hoe groot het drama was als we voor de zomervakantie vertrokken naar de camping, waar ik veroordeeld was tot 6 weken zonder MTV. Iedere aanleiding die mijn ouders hadden om tussendoor nog even langs huis te gaan, greep ik aan om mee te gaan. En dan nog even een half uurtje MTV mee te pikken. Back to civilisation, mijn fix halen, zeg maar.

Ook de bumpers waren legendarisch. Vooral die met een alien-achtig MTV-logo-poppetje dat met een ijl stemmetje Em Tee Vee zegt. Die heb ik niet kunnen vinden. Volgens mij is ie uit de tijd van deze bumper. Als iemand de Em Tee Vee versie terug vindt, stuur me dan even een linkje. Zou ik leuk vinden om weer eens te zien.

6 opmerkingen:

 1. Remember this: if you ever arrive for a business meeting and MTV is on, the coffee is hot, the Twix plentiful, and your hosts smart and fun, then you know you're at VIS.

  And I agree with Ms. Kusters that Ray Cokes was/is a genius.

  Thank you Liane.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I remember those golden days of MTV as well. Ray Cokes on the phone with a German girl called Biggee.. Everytime he addressed the girl as "bitchy". By the end of the call, he was pissing his pants and so was I.
  My fave was Maiken Wexo. young, beautiful, fresh and colourful.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I will Dave, thx, , even after I've left the VIS-family.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maiken Wexo? What show did she host? Can't remember her.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maike Wexo. Argh! Mijn toenmalige vriend was WEG van haar. Dat gedweep... Ik snapte het niet eens. Oh well... I'm a girl :S

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was die Maiken zo'n babe dan? Toch gemist denk ik. Maar ja, zoals Chrisje al zegt, daar had ik niet zoveel oog voor, ben ook een girl

  BeantwoordenVerwijderen