maandag 14 februari 2011

Stille genieter

Als je een paar weken geleden blogt dat je het niet zo leuk vindt om op Valentijnsdag een lege brievenbus te hebben en de dag voor V-day tweet dat de container klaar staat onder diezelfde brievenbus, dan kun je een geintje wel verwachten. Je hoeft geen medelijden te hebben met de TNT-bezorger want de container is nog steeds leeg. Maar in mijn mailbox trof ik vanochtend een e-kaartje aan. Van een geheime Valentine lover. En de afzender is echt geheim. Ik heb geen idee wie het is. Het enige wat ik weet is dat deze persoon een ‘stille genieter van mijn blog en tweets’ is. Dat kunnen er een paar honderd zijn, dus niet echt een aanknopingspunt om het mysterie te ontrafelen. Spannend? Ja, aan de ene kant wel. Raadsels oplossen is wel mijn ding. Maar dan met de nadruk op oplossen. En dit is onbegonnen werk. Dusss.
Waar ik minder gelukkig mee ben is dat de afzender, naar eigen zeggen, via een andere persoon aan mijn emailadres is gekomen. Ik ben behoorlijk voorzichtig daarin. Ik geef dat adres gewoonlijk alleen aan mensen die ik ken. Dus de persoon die het mailadres heeft doorgegeven zou ik daar toch graag even op attent maken.
Hoe dan ook vind ik het leuk om een kaartje te krijgen hoor. Dus stille genieter, bedankt, wie je ook bent. Misschien vind je het ook wel leuk om eens een reactie op mijn blog achter te laten. Dan word je wel een beetje minder stil, maar ook dat kan leuk zijn. En het zou fijn zijn als ik wist wie de leverancier van mijn mailadres is geweest...

9 opmerkingen:

 1. Ik was het niet... maar mss is het wel gewoon iemand die je mailadres al had...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bedoelt dat iemand ook nog 'in het kaartje' heeft zitten mindfucken? Aaaargh, dat zou ook nog kunnen. Iemand zit zo enorm in zijn/haar vuistje te grinniken nu. Het begint ernstig op een Wie-is-de-mol?-raadsel te lijken. Ik denk dat ik dit artikel nog maar een paar keer op Twitter slinger, kijken of er nog tips komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het idee van het valentijnskaartje totaal verloren gaat als de verzender anoniem blijft. Leuk dat je dan weet dat iemand je leuk vind maar je kan er niks mee. Het kaartje beland straks doelloos in je prullenbak en word vergeten. Hoop dat degene dat beseft.
  Neem aan dat dat niet zijn bedoeling is geweest....en dat hij zich alsnog gaat melden.
  Mocht het dan een uit het hart gekomen kaartje zijn.
  Ik hoop het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet eigenlijk niet meer of Valentijn nu anoniem bedoeld is of niet. Zou op z'n minst leuk zijn om een bruikbare tip erbij te krijgen.
  Misschien is mijn ontvangen kaartje gewoon een geintje, daar ga ik eigenlijk wel van uit hoor. Als iemand werkelijk bijzondere gevoelens voor me zou hebben dan zou de persoon in kwestie toch al wel eerder iets hebben laten merken zou je zeggen, of niet? Nou ja, anyway, de onderzoeksperiode heb ik nog niet afgesloten. Nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En nu dus wel, ik staak de zoektocht. Het heeft geen zin, ik kom er toch niet achter. Klaar ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klaar ermee wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet nieuwsgierig ben. Dus mocht iemand nog tips hebben, dan zijn ze nog steeds welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat natuurlijk ook kan is dat de stille genieter later dacht: "hmm zo leuk is dat blog of de persoon nu eigenlijk ook weer niet". En er zo dus een situatie is ontstaan van 'verzonden kaart=liever geannuleerde kaart'. Anders had ik toch wel een hint of een aanwijzing verwacht, of ben ik nu gek? Ik moet echt eens stoppen met dit mindfucken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je echt helemaal geen idee hebt, dan is de verzender toch een stille aanbidder? En ondanks jouw oproep wil hij, aannemende dat het een hij is juist dat jij je hersens pijnigt wie het nou is. Ongetwijfeld heb je het er met jouw naaste omgeving er over gehad, misschien wel met hem. Valentijn is toch ook voor de onuitgesproken stille of geheime liefde?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem Natuurlijk heb ik er met mensen over gesproken en diezelfde mensen ook meteen gevraagd 'was jij het?'.
  Misschien wil hij ook wel stil/geheim blijven, dat kan. Sowieso had ik hem niet via dit medium openbaar gemaakt hoor. Tenzij het een of ander flauw geintje van iemand is, dan waarschijnlijk wel.
  Maar ja, ik weet niet wie het is, ondanks het pijnigen. Misschien dat Valentijn zich ooit nog meldt.

  BeantwoordenVerwijderen