donderdag 4 februari 2010

Voetnoot

Ik ben een mens. Een mens van uitersten. Niet van twee uitersten op dezelfde schaal. Maar van uitersten én tussenschakeringen op heel veel schalen. Ik kan stuiteren als een bezetene. En ik kan relaxed zijn als de meest luie mañana-Spanjaard. Ik ken euforische vreugde. En diepe zwarte donderwolken. Ik ben een analist die de meest complexe issues kan ontrafelen als kinderspel. En ik kan in al mijn botheid ontzettend lomp uit de hoek komen. Ik kan lief en zacht zijn als schapenwolkjes. Maar in mijn stoutste buien heb ik niets deugdelijks in de zin. Ik ben zeker en onzeker. Ik lach en huil hard. Altijd oprecht en allergisch voor onrecht. Ik geniet van harde muziek en van absolute stilte. Geduld heeft moeder natuur me niet geschonken. En zelfverzonnen verrassingen kan ik maar moeilijk voor me houden. Boos zijn levert bij mij geregeld een explosie op. En houden van gaat bij mij maar op één manier; met hart en ziel. Ik heb uitersten. Ik heb schakeringen. Ik heb emoties. En voor al die facetten ga ik me niet excuseren. Als ik dat zou doen zou ik me excuseren voor mij, voor wie en wat ik ben. Ik ben ik. Ik ben een mens.

9 opmerkingen:

 1. Dit stukje an sich is al een verontschuldiging. Liane wat boeit jou het wat "wij" er van vinden, leef je leven en schrijf en zeg wat je wil. Verwacht alleen af en toe een balletje terug, zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.
  Ik denk wel dat je een en ander momenteel misschien heftiger ervaart of meer onder een vergrootglas legt door het feit dat je gewoon niet lekker in je vel zit, trek je conclusies en leg het naast je neer. Of verander dingen die je wil veranderen. Jij bent jij, met al je ups en downs, ik ben ik en ook ik heb een gebruiksaanwijzing. Het verschil zit hem alleen in het punt waar voor jou of voor mij de zwaarte ligt. Een mens is nooit te oud om te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Be yourself, dat is waar het om draait. Kan jou het schelen wat anderen vinden of zeggen. Alleen: het gaat er om hoe je het zelf ervaart, als je er zelf last van hebt van die uitersten, dan moet je er wat aan doen. Als je happy bent met wie je bent, vooral zo laten zou ik zeggen. En dan kiezen mensen wel of niet voor je, is wel helder en duidelijk en makkelijk dan. Wittemeteenwaarjehetvoordoet. Dus nogmaals: als gij er geen last van hebt en de pro's en contra's accepteert is het toch goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sanne1974 & M.: ach....... we hebben het er nog wel een keer over met een cappu in Vincent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee kom op met die geit! wie A zegt moet B zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @M. Nee, die B bewaren we wel voor de cappu. Lijkt me verstandiger (ja ook dat ben ik heeeeeel af en toe). Bakkie doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil even voor de record mentionen dat ik cappu goor en laf vind
  daarbij houden we allemaal van een goeie discussie, bring it on!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Sanne1974: okee, point made. Dan kredde gij wah anders. Misschien een idee om op een dinsdagmiddag bij Vincent af te spreken samen met M.?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan helemaal niet op dinsdagen en donderdagen..dan ben ik fulltime de vrijwilliger aan het spelen bij VGVN te Nuenen.
  Maar het gaat ook niet om een koffie en even alles door spreken, ik snap dat jij je blog gebruikt om lekker te spuien en te doen, en zoals je zelf meerdere malen in diverse blogjes meldt mogen de reacties gegeven worden ;). Waarvan acte! We hoeven het niet met elkaar eens te zijn he!
  Count your blessings met die van jou en zorg dat je de weg naar herstel in slaat, vóóruitkijken ipv stilstaan of achteruit hobbelen, dan komdegij dr wel! Kop op, je bent echt niet de enige die er wel eens de peuken van heeft, het is de manier hoe je omgaat met een tegenslag. En nee, je schouders ophalen en doorrennen vraagt niemand van je. Maar zoals hier in Huize B vaak wordt gezegd; When life hands you lemons, pass the tequila. Wordt het vanzelf weer een feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Ik ben ik. Ik ben een mens." sterker nog... jij bent uniek en wees er trots op!

  BeantwoordenVerwijderen