zondag 24 januari 2010

It’s only words

Ken je die film nog Threesome? Geinig filmpje uit de jonge jaren over drie studenten en hun onderlinge relatie. De hoofdrolspeelster heeft iets ‘bijzonders’ met moeilijke woorden, zeg maar rustig geilt op woorden? Bekentenis: ik ken dat...

Het is gelukkig niet zo erg dat ik erop geil, maar ik word er wel heel vrolijk van. Van mooie woorden, anders-dan-normale woorden, ingewikkelde woorden, gekke woorden. Gewoon iets bijzonders. Ze prikkelen mijn brein. Maar geen dialecten, daar moet ik niks van hebben. Mijn eigen vocabulaire is jammer genoeg niet zo breed, daarom geniet ik er misschien extra van bij anderen. Dus heb je nog een paar mooie exemplaren? Deel ze hier met de rest.

8 opmerkingen:

 1. Meid, jij krijgt nog ruzie met SIRE, met die zevercampagne van ze over "durf duidelijke taal te vragen". Een mooi exemplaar? Helaas, dat lukt niet op commando. Is ook zo afhankelijk van de context in een gesprek. Zodra ik er eentje heb, zal ik hem hier te berde brengen. Oeps! Was dat er al een? nee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kugelschreiber -- ja het is Duits, maar blijft een mooi woord...

  Immers... Daarentegen... weet alleen even niet of het namen zijn of woorden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Agt was een meester hierin. Ik luister graag naar deze man puur om het taalgebruik. Deze quote uit zijn biografie stond eerder op mijn blog maar past hier precies!

  Het blootschichten of naaktijlen is een ook in kwantitatief opzicht singuliere gedraging. Het verschijnsel heeft weinig om het lijf. Het doet zich te sporadisch voor om daarvoor een vervolgingsbeleid te formuleren. Toepassing van de bijkans alom aanvaarde gedachte, dat strafrechtelijke repressie ultimum remedium dient te zijn, leidt er overigens toe vooralsnog de uitwerking van andersoortige sancties af te wachten, met name de klimatologische van het kou vatten en de sociale dat zich alras meewarigheid en verveling meester maken van wie een rariteit in reprise krijgt te aanschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsjeblieft geen Duits, als ik ergens op afknap is het dat wel. De mooiste inzending tot nu toe: reprise. Maar keep 'm coming.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook een duit in het zakje..
  Beëindigings-overeenkomst ;) kreeg ik zomaar in eens inspiratie voor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. misschien een beetje voorspelbaar en een vorm van spam ;-): weetlust... Een ander woord voor nieuwsgierigheid. Geweldig toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geen Duits?? pfff.. erg mooie taal, alleen verkeerde associaties doordat er iemand een aantal jaren hele verkeerde dingen deed. maar ja... wellicht deze dan?
  reciprociteit

  BeantwoordenVerwijderen