maandag 11 januari 2010

Aftermath

Inmiddels is het 4 dagen geleden dat ik werd geopereerd. En in de afgelopen dagen heb ik gemerkt wat algehele narcose doet het een mens. Okee, ik snap ook wel dat ik niet meteen liep te stuiteren na de operatie. Maar zo’n ctrl-alt-del factor had ik nu ook weer niet verwacht.

Met een actieradius van 4 uur (4 uur wakker zijn, that is), kun je wel stellen dat je energievoorraad gereduceerd is tot nul. Verder krijg je te maken met concentratie- en geheugenstoornissen. TV kijken is inspanning... letterlijk. Ik kon niet op namen van mensen komen en een deken noemde ik met de grootste overtuiging een handschoen. Maar sommige dingen gaan ook al ietsje beter. De keelpijn is gereduceerd tot die van een fikse verkoudheid. Mijn arm waar het infuus heeft gezeten is inmiddels groen-geel. De hechting van het stuk gejatte kraakbeen prikt niet meer. En mijn oor jeukt van binnen. Het enige wat nog steeds akelig is, is het dove gevoel in mijn tong. Maar JP verzekerde me donderdag dat die zenuw intact is, dus dat zal wel goed komen, naar verloop van tijd (hoop ik). Donderdag op controle en dan gaat het inmiddels zwarte verband uit mijn oor.

3 opmerkingen:

 1. heftig liaan! als dat verband eraf/eruit is, ben je dan toe aan een telefoontje?

  F.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, heftig! Zelfs een mol is nog vaker boven de grond te bekennen (ben jij trouwens de Mol? :-). Nee dat is natuurlijk gekkigheid. Geef er maar gewoon aan toe, blijkbaar doet narcose dat met je lijf. Het ergste is, voorlopig, geweest, nu herstellen, rustig aan. I'm only a few kilometers away! x.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mol (bovengronds)12 januari 2010 om 12:43

  Ja, zo'n ingreep pleegt een complete aanslag op je gestel. De blauwe plek is net een toverbal: als je lang kijkt zie je 'em bijna van kleur veranderen...
  Dat met die tong komt ook goed, voel ik aan mijn theewater. Er zit al verbetering in ten opzichte van wat het was toen je net uit de operatie kwam en je doet het keigoed. Logisch dat het batterijtje wat eerder leeg gaat. Nu maar zorgen dat jij net zoveel plezier van de operatie gaat hebben straks als JP had! Wat een grappenmaker :)

  BeantwoordenVerwijderen