zondag 6 december 2009

Grave yard hoppin'

Wat zullen we eens gaan doen deze zondagmiddag? Hmm, iets relaxeds, tis regenachtig weer, dan maar een rondje begraafplaatsen. Eerst naar die van opa en oma. Jammer genoeg zijn daar al veel van de oude graven geruimd. Maar dat wat er staat is zeer de moeite waard. Daarna nog een poging om bij de Joodse begraafplaats te komen, maar die was gesloten. En tenslotte het kleine kerkhofje aan de Boschdijk. Ja, ik heb wat begraafplaatsen. En nee, ik ben niet insane. No, I’m not! Ben gewoon fan van de sfeer, that’s all. Het volledige beeldverslag is hier te bekijken:

http://picasaweb.google.com/lianepiczz/GraveYardHoppin#

6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook een liefhebber van begraafplaatsen! Jammer dat je niet op Glow bent geweest. 's Avonds op een van de mooiste kerkhoven van Eindhoven, het Catharinakerkhof, was geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met Marc eens, was top op Catharinakerkhof. Mijn favoriete kerkhof is toch wel Père Lachaise in Parijs, daar staan hele oude grafhuisjes uit 1850 ofzo..compleet vervallen, maar prachtig foto-materiaal. De maffiagraven verdienen ook een foto! In Noord Ierland heb je IRA-bergaafplaatsen, heftig, je weet niet wat je ziet. Verheerlijking van geweld op zijn hoogtepunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap wel waarom je in Paris je favo hebt, ff op de koffie bij JM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jim zaliger.. daar ging ik de 1e keer voor, mega deceptie kan ik wel zeggen! Maar er zijn daar echt zoveel mooie en indrukwekkende graven...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit van JFK via Queens naar City gereden? Kom je langs een begraafplaats van wel een kilometer lang!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klopt DUB, maar of ie nu echt de moeite was.. lang was ie wel! Ik ben iig niet uit de taxi gegaan om foto's te maken. Als je met de metro (bovengronds) naar Coney Island koerst zie je ook zo'n megabegraafplaats..
  Toen ik nog in het Zuiden woonde zijn we eens naar de oorlogsbegraafplaats in Margraten geweest, ook erg indrukwekkend.
  En nog een toeristisch uitje, ergens in Parijs heb je een begraafplaats (de Catacomben) voor slachtoffers van de Pest (back in 14e/15e eeuw) ondergronds en met beenderen en schedels tot aan het plafond, incroyable!
  Which reminds me: straks maar weer s een bloemetje brengen bij de opa's en oma's die her en der rusten in EHV

  BeantwoordenVerwijderen