maandag 1 augustus 2011

1 augustus 2011

Een terugblik op deze bijzondere dag... De nacht was zoals verwacht, behoorlijk gefragmenteerd. Ik werd wakker met het idee dat ik al op de wekker had gekeken, dat ik had gezien dat het 7 uur was en dat ik trots was op mezelf dat ik toch nog zo goed had geslapen. Maar ja, dat bleek een droom te zijn. Toen ik echt op de wekker keek was het even na 4 uur... Daarna volgde het hele gedoe weer van indommelen, wakker schieten, indommelen, etc.

Nou goed, om 9.15 moest ik me bij de KvK melden. Zoals gewoonlijk was ik te vroeg, maar ik was meteen aan de beurt. De meneer die me hielp was een beetje typisch. Hij liep als een cowboy die net van zijn paard was afgestapt. Hoe dan ook, hij was vriendelijk en liep rustig met me door de ingevulde papieren. Het verbaasde me een beetje dat de formulieren die ik al had ingevuld en uitgeprint daar ter plekke helemaal opnieuw moesten worden ingevoerd in het systeem. Maar ja, een soort van scanner die de data inleest hadden ze nog niet bij de KvK. Toen de meneer mijn bedrijfsnaam ‘Liane Kusters merk & communicatie’ intypte en ik het mee las op het tweede computerscherm, werd ik zo blij als een kind op pakjesavond, echt waar. En toen de meneer me feliciteerde met de woorden “Nu bent u onderneemster” kon ik niet meer ophouden met glimlachen.

Terug naar de auto lopen voelde gek met dat mini-flesje bubbels in mijn hand. Nu zullen de bewoners van het TU/e-terrein wel vaker mensen zien rondlopen met een onuitwisbare smile zodra ze het KvK-gebouw uitlopen, maar toch. Even schoot het door mijn hoofd dat ik mijn blijdschap op dat moment niet met een partner kon delen, maar direct daarna voelde het wel okee. Een soort van kalme, bijna serene, gelukkige rust.

Thuis aangekomen was het de beurt aan de andere formulieren die ik nog moest afmaken, telefoontjes met de bank, allerhande online profielen, wat admi, mijn website en de eerste mailtjes naar mogelijke contacten. Nu aan het einde van de dag open ik het flesje mini-bubbels en ik moet zeggen dat het nog niet eens zo’n slecht spul is. Mijn eerste dag als ondernemer smaakt naar meer.

4 opmerkingen:

 1. Marielle Alphenaar1 augustus 2011 om 23:38

  Gefeliciteerd en natuurlijk ook heel veel succes!!

  Mariëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hee kanjer ... dat gaat gewoon een enorm groot succes worden... jij flikt dat kunstje gewoon nog een keer, maar dan anders beter en lekker voor jezelf!

  heel trots en blij voor jou, dikke kus
  el

  BeantwoordenVerwijderen