dinsdag 2 november 2010

Picture perfect

A picture is worth a thousand words. Oftewel een plaatje zegt meer. Eigenlijk ben ik het er niet mee eens. Niet als het op mensen aankomt. Okee, een foto is verhelderend wanneer je iemand bijvoorbeeld alleen via de telefoon kent. Maar alleen een foto doet niet zoveel vind ik. Je kunt nauwelijks inschatten of iemand aantrekkelijk is. Dat besprak ik gisteren met my girl F. Iemand met een leuk koppie, kan irl heel erg saai zijn. Expressie zie je toch pas in het echt. Als iemand spreekt en de ogen meedoen in het verhaal. En dan is er nog zoiets als stem. Stel je het verschil maar eens voor tussen een man met een hoge stem en een met een diepe, warme, licht hese stem (jummie). Het vocabulaire. De vlotheid van spreken. Of body language. Ook rete-interessant. In hoeverre is iemand zich bewust van zijn lichaam, hoe beweegt hij, hoe is zijn houding, hoe loopt hij. En tot slot hoe ruikt hij. Al die dingen maken het plaatje compleet. Of vinden jullie dat ik uit mijn nek klets en is een plaatje voldoende?

3 opmerkingen:

  1. Harrie is het daar volledig mee oneens, althans wat vrouwen betreft. Veel vrouwen die hij in zijn leven zag waren qua plaatje erg de moeite waard, maar op even zoveel vrouwen knapte hij direct af als ze hun mond opentrokken. Misschien dat die vrouwen omgekeerd hetzelfde denken, maar daar heeft Harrie geen onderzoek naar gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik het goed begrijp is Harrie het dus met me eens ipv oneens. Een foto zegt niet alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sja, nou maak je Harrie in de warrie. Is-ie het nou met je eens of niet? Een foto zegt niet alles was dus de vraag? Je hebt eigenlijk gelijk! Harrie zou als antwoord op die vraag eigenlijk zeggen "dat klopt", maar hij zou er aan toevoegen "maar meestal wél genoeg".

    BeantwoordenVerwijderen