zaterdag 13 november 2010

Bieb Nuenen

Bestelling plaatsen. Afrekenen. Afsluiten. De bevestiging van de order bij één van mijn dealers is rond. Zo kun je het rustig noemen, dealer. Met deze laatste druk op de knop zit ik al op 36 boeken die ik in een jaar tijd heb gekocht. 36 keer een nieuwe hit. Elke keer die gladde kaft, dat gewicht, die geur van papier die ik uit de verpakking of uit de tas haal. Elke keer een nieuw verhaal en elke keer een gevoel van voldoening en een beetje sweet sorrow als ik de laatste bladzijde omsla.
Mijn dealernetwerk bestaat uit verschillende boekenwinkels, de aanbiedingenbak van de supermarkt, bol.com, de Slegte, maar vooral de boekenkraam. Daar koop je boeken met fikse korting. En ook al staat er bij de beschrijving ‘beschadigd’, daar heb ik nooit iets van gemerkt of gezien.
Inmiddels begint mijn study wat trekjes van een bieb te vertonen. Je zult er geen hoogdravende werken in aantreffen, vooral feel good chicklit. Maar dat is nu net wat ik zo lekker vind. Opgaan in een zoetsappig verhaal (ook al weet je ongeveer wel hoe het afloopt) en die eigen film in je hoofd laten lopen. Ultieme ontspanning, probeer het maar eens. En als je zo geen materiaal voor handen hebt, mag je best iets komen lenen uit mijn bieb.

4 opmerkingen:

 1. Ja graag! Heb er al weer 1 verslonden. perfect om gewoon niets te hoeven en te ontspannen!
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Zo herkenbaar dit verhaal. Wat sommige vrouwen met schoenen hebben (jij toch ook? ;-)), heb ik met boeken (en tassen). Ik wil ze hebben. Later als ik groot ben wil ik een grote wand vol met boeken, van links naar rechts, van boven naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha schoenen... check! tassen... check!

  BeantwoordenVerwijderen