woensdag 20 oktober 2010

Testosteron met een vleugje conditioner

Ik las afgelopen week dat de mannelijke man weer helemaal terug is. Geen getut meer in de badkamer en geen gedraai voor de spiegel. Mannen maken zich weer druk over werk in plaats van huidverzorging. Het zou iets met de crisis te maken hebben. Maar is dit een goed of een slecht ding? Ook al heb ik liever niet dat een man een grotere collectie schoenen of verzorgingsproducten heeft dan ik, enige aandacht voor verzorging vind ik een must. Een leuke kop met haar, in touch met zijn emoties, lekker geurtje en scheren en trimmen op de juiste plaats is toch niet teveel gevraagd? We verwachten heus niet dat een man een soort van vrouw wordt. Alsjeblieft niet, zou ik zeggen. Uit een tete-a-tete die ik afgelopen week had, maak ik op dat meer vrouwen (ook sterke vrouwen) graag een sterke man met mannelijke kenmerken aan hun zijde hebben. Een kerel die je beschermt of wanneer je je even niet zo sterk voelt, ongeacht de gevolgschade, vierkant door alles en iedereen heen dendert. Dus beste mannen, zullen we gewoon afspreken dat jullie echte mannen blijven? En dat wij vrouwen jullie mannelijke eigenschappen zullen koesteren? En dat jullie, los van welk lifestyle-rapport dan ook, bepaalde metroman-trekjes in stand houden? Fijn, dat is dan ook weer geregeld.

15 opmerkingen:

 1. Laten vooral ongedwongen en soeverein onze eigenheid laten zien !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in plaats van ons toevallige lidmaatschap van een demografische statistiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kunnen we wat Harrie betreft best afspreken, als jullie vrouwen dan tegelijk ook wat met ons mannen kunnen afspreken: dat jullie er dan ook bij blijven dat jullie sterke mannen willen. En dus niet na een paar weken of maanden weer gaan klagen dat die sterke man van je zo weinig gevoelig is bijvoorbeeld, te weinig in het huishouden helpt, geen aandacht heeft voor de kinderen en af en toe buiten de deur neukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gevoeligheid heeft voor mij meer te maken met mens zijn in plaats van m/v. Iemand die niks aan het huishouden doet is een lui varken. En iemand die buiten de deur neukt, is een schoft, geen man. Ook weer opgelost ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed, op papier! Misschien kunnen 'wij mannen' ook zo'n afspraak maken met vrouwen: kunnen er alsjeblieft weer 'gewone' vrouwen komen? Vrouwen die niet overal voorop willen lopen, gezien willen worden, bij willen zijn, superman als partner willen, etc. Je snapt wel wat ik bedoel denk ik: een gewone, gezellige vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap het niet helemaal eerlijk gezegd, leg eens uit, hoe bedoel je een gewone, gezellige vrouw?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Harrie denkt dat-ie wel ongeveer snapt wat anoniem bedoelt. Maar omdat Harrie weleens als vrouwonvriendelijk wordt gezien hoopt-ie dat anoniem het zélf gaat uitleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dus we kunnen gewoon binnenkomen, op de bank gaan liggen, roepen om een biertje en na de halve krat een boer en een scheet tegelijkertijd laten? (overigens is dat laatste een pan chili en een kratbier waard)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dat toch? Mannelijk gedrag wordt verward met boerenlullengedrag... zucht. En wat dat bier betreft; dat is lastig, ik heb nooit bier in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Harrie bedacht zich later dat het geweldig zou zijn als ook de echte vrouw nog eens ooit zou terugkeren! Maar dat is ijdele hoop natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hihihi @Harrie

  en vwb het bier.. dat drink ik niet.. vies spul bah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'de echte vrouw', 'gewone vrouw', heren toch, ben eens wat specifieker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Harrie kan zijn mond over dit soort kwesties al moeilijk houden en zeker als je er zo duidelijk om vraagt. Een echte vrouw is voor Harrie in de eerste plaats een mens met een muts en twee tieten die er toe doen. Deze mens hoeft niet altijd gelijk te hebben, hoeft niet altijd overal bij te zijn (geen 'live life to the max'-type), vindt het wél gezellig om samen op de bank te liggen en een film (niet behorend tot het type drama) te kijken en weet daarbij af en toe haar mond te houden, zet minstens even vaak koffie voor haar partner als hij voor haar, zorgt voor haar partner als die ziek is (of praat hem in elk geval geen schuldgevoel aan als verzorging net teveel gevraagd is), kortom: een mens zoals je die vroeger nog weleens zag en die ergens tussen 1990 en nu van de aardbodem (of althans uit Nederland) lijkt te zijn verdwenen. Overigens lopen er naar verluidt in landen waar 'live life to the max' nog niet de levensstandaard is nog wél exemplaren van deze mensensoort rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. LOL, hulde Harrie, dat is nog eens een leuke reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pfoe..... pak van Harries hart..... Hij was al bang dat je hem de volgende keer een rechtse directe zou geven als je hem op de inrit tegenkwam......

  Overigens vergat Harrie nog één ding: kunnen er alsjeblieft ook weer vrouwen komen die kleiner zijn dan 1 meter 95?

  BeantwoordenVerwijderen