dinsdag 14 september 2010

De kunst van het beminnen

Het is weer tijd voor een kleine survey. Deze keer over hoe we minnaars ervaren. Geen zorgen, we gaan hier geen namen of handelingen noemen hoor. Waar ik benieuwd naar ben is of het universeel is wat we als goede of minder goede minaar bestempelen. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn of haar eigen voorkeuren. Maar ik vraag me af of jullie lezers tot dezelfde conclusie komen als ik wat betreft de typen minnaars die er zijn.

Van slecht naar geweldig zijn er wat mij betreft drie categorieën. Allereerst is er het type minnaar waarbij je gedachten afdwalen naar de boodschappen, de klusjes in huis, de gebeurtenissen van de dag. Zo’n minnaar is veelal gefocussed op zijn eigen genot of het ontbreekt hem aan interesse en inlevingsvermogen in jouw fantasieën. In feite ben je beter af met jezelf en wat artificial gereedschap.

Vervolgens is er de minnaar met wie het in begin allemaal gezellig, leuk en lekker is. Maar als de eerste roes van verliefdheid wegvloeit, neemt ook het enthousiasme voor sexuele intimiteit af. Vrijen is nog steeds een onderdeel van de relatie en het is nog steeds fijn, maar als het een keer of een periode niet gebeurt, is het ook prima.

Tot slot is er het type minnaar waarmee alles mogelijk en overweldigend is, zelfs de dingen waar je nog niet eerder bij stil had gestaan. Deze minnaar overtreft je stoutste dromen en kruipt met het grootste gemak onder je huid waardoor je met liefde en plezier je ziel zou verkopen.

Alle drie de categorieën heb ik mogen ervaren. En ik moet erbij zeggen dat de classificering (voor mij) niets te maken had met fysieke aantrekkelijkheid. Dus beste lezers hoe zit het met jullie? Wat vinden jullie van mijn indeling? Zijn er aanvullingen? Natuurlijk kan de vraag ook van toepassing zijn op minnaressen, dus ook die reacties kun je hier achterlaten.

6 opmerkingen:

 1. Mogen mannen ook reageren? Harrie vindt het persoonlijk belangrijker dat degene die hij leuk vindt leuk is dan een goede minnares.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja.. ben ook wel benieuwd of wij als mannen mogen reageren... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja mannen zijn ook welkom om te reageren, kom maar door

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat persoonlijkheid belangrijk is, klinkt afgezaagd, maar het is natuurlijk wel belangrijk. de combinatie met fysieke aantrekkelijkheid daarentegen is niet uit te sluiten.

  Ook ik heb alle 3 gehad waarbij ik dingen kan opnoemen als "pak het mes en ik zie je straks wel" tot OMFG.

  Ik mag me gelukkig prijzen dat ik mijn huidige liefde waar ik pas 7 jaar mee samenleef al zo'n 15 jaar in mijn leven is en ik onderbewust bij de 1e kennismaking tot over mijn oren verliefd was (en ben).

  Ik denk dat als je gaat kijken naar je indeling dat het neerkomt op prestaties in bed en niet op de mogelijkheden om ook de imperfectie tot je te nemen. An sich niets mis mee, maar dan is het wellicht handig om te weten wat je verwachtingen zijn ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat je al 15 jaar stapel bent op dezelfde vrouw. Dat voldoet wel aan het beeld van de perfecte romantische liefde. Maar met imperfecties is niks mis. De meest spectaculaire ervaringen heb ik echt niet opgedaan met zogenaamde bijna-modellen. Het gaat imo niet om het direct zichtbare plaatje, maar om de chemie, de vindingrijkheid, de mogelijkheid om onder iemands huid te kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen