woensdag 28 juli 2010

Het mysterie rondom mannen en hun knop

Elke vrouw die ooit een gebroken hart heeft gehad heeft zich wel eens afgevraagd: “Hoe doen die kerels dat?”. Mannen zitten geen uren te huilen. Mannen denken niet 24/7 aan hun exvriendin. Mannen gaan gewoon door. Mannen hebben een knop en kunnen iedere vorm van verdriet of pijn daarmee uit zetten wanneer ze dat willen. Zo lijkt het tenminste. Maar dames, hier komt een geheimpje, dat is helemaal niet zo. En nee, dat heb ik niet zelf verzonnen, ik heb het gehoord van iemand die ervoor gestudeerd heeft zullen we maar zeggen. Mannen hebben geen ‘delete’-knop, maar een ‘hide’-knop. Ze zijn meesters in het verbergen van alle gevoelens (voor hunzelf en voor hun omgeving), die er echt nog steeds zitten. Daarvoor hanteren ze twee verschillende methodes. Òf ze zoeken veelvuldig contact en gezelligheid met hun bestaande of nieuw aangelegde vrienden- en kennissenkring. Òf ze zoeken hun heil in de armen van een vrouw. Soms passen ze zelfs een combinatie toe. Dus dames, bij deze is er weer een geheim onthuld over het ongrijpbare schepsel ‘man’. Doe er je voordeel mee.

21 opmerkingen:

 1. ik zie één kam, maar is het niet zo dat er meerdere kammen zijn?

  'hide'-knop? verbergen van gevoelens? methodes? geheimen?

  je komt er niet achter, je wilt er niet achter komen, wij doen het andersom ook niet.

  Geniet van elkaar, alleen of met elkaar, in groepsverband, of zelfs met elkaar en toch met meerderen (blijkt ook te kunnen), maar vergeet dat je achter alle geheimen komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooh, maar achter alle geheimen komen, dat heb ik allang opgegeven (ook al zou het wel leuk zijn). Maar dit mysterie heb ik vaker besproken met een aantal dames die er niet over uit kunnen. Gelukkig bracht een pro opheldering. En ja, het is maar één kam, maar die kam schijnt wel voor 99% te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang vooroordelen in stand worden gehouden zullen we er niet snel vanaf komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zegt het wel erg gemakkelijk. Mijn relatie is nu vier maanden uit. Gewoon ouderwets gedumpd, op m'n verjaardag nog wel. Ik ben er nog 24/7 mee bezig, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. Ik vlucht niet in vrienden, maar zij nemen mij juist mee op sleeptouw omdat ze zien dat ik dat nodig heb. Ik vlucht niet in de armen van een vrouw:ben ik helemaal niet mee bezig. Ik wil er meer één! Maar ja, die heeft mij gedumpd. M'n grote liefde. Ik ben nog dagelijks mega-verdietig, maar ik huil niet. Ik uit m'n emoties wel op een andere manier.
  Of het ooit nog goedkomt? Denk het niet. Daar is teveel voor gezegd en geschreven, teveel beschadigd. Maar diep in m'n hart hoop ik.......kun jij mij zeggen wáár die deleteknop of hideknop dan zit?? Dat zou het een stuk makkelijker voor me maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Eddy: Harrie herkent dat héél goed. Vrouwen die zeggen dat mannen altijd vreemdgaan en makkelijk van de ene naar de andere overstappen moeten beter om zich heen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Eddy; Sorry, wilde je er niet mee kwetsen met dit stuk. Maar het is ook meer geschreven vanuit de situatie dat de man de 'dumper' is zeg maar...
  Dat je grote liefde je heeft verlaten op je verjaardag nog wel is dubbel pijnlijk. Ik heb ook geen tips hoe je het verdriet kunt wegnemen of het proces van verwerking kunt bespoedigen. Het heeft zoveel tijd nodig als het duurt. Zo is simpel (en vervelend) is dat. Hier spreekt een ervaringsdeskundige, maar dat wordt vanzelf duidelijk als je mijn blog doorspit. Wat ik wel heb geleerd en waar ik ook van overtuigd ben is het volgende: het negatieve (verdriet, pijn, frustratie, gemis) kun je niet wegnemen of opheffen, wat wel kan en ook werkt is positieve dingen toevoegen. Liefde voor jezelf en vanuit jezelf, mensen positief benaderen, de mooie dingen in mensen zien en daarvan houden (ook in je ex) in plaats van je aandacht richten op de minpunten. Als je mensen, dingen en ervaringen toevoegt die je positieve energie geven (die jij ook weer aan anderen geeft) en de mensen, dingen, ervaringen die je negatieve energie brengen afweert, verandert de balans tussen de +'en en de -'en. Zo wordt het geheel lichter en zonniger. Klinkt erg zweverig, ik weet het, maar het werkt wel zo, voor mij tenminste. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  @Harrie; dat Harrie geen doorsnee man is, dat weet ik al langer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste reageerders; het spijt me, maar zoals ik ook in mijn recentste post heb geschreven wil ik mijn blog gewoon geen platform laten zijn voor onderlinge vetes, ruzies of 'hekel-hebben-aan'. Of ze nu terecht zijn of niet, dat doet er wat mij betreft niet toe. Ik ben blij met mijn trouwe en steeds verder uitdijende lezersgroep en iedereen is zeer welkom om te reageren. Maar wel op een manier die ik prettig vind. Ja je mag kritisch zijn of het niet met me eens zijn. Maar ik trek de lijn bij trashen, boze of beledigende reacties. Die gaan er zonder pardon af. Dus als je je nog eens wilt mengen in een discussie alhier of mijn verhalen wilt lezen, kom zeker nog eens terug. Maar respecteer alsjeblieft dat ik niet zit te wachten op negativiteit zoals die hier vandaag plaatsvindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tjonge wat een hectiek hier. Ik vind dat de digitale snelweg niet gebruikt moet worden voor persoonlijk kwetsende taferelen. Privacy is daar onderdeel van. Laten we daar met zijn allen lering uit trekken.
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pfffff wat een soap hier zeg, ik heb me kapot gelachen. Ik heb in ieder geval alle gedelete posts nog kunnen lezen en heb Evert Santegoeds al getipt. Reallife drama in optima forma.
  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik.

  Apart maar ook hilarisch om te zien wat een gekonkel er leeft, sjessis..mensen... als je liefje je dumpt is dat zeker heel pijnlijk/onbegrijpelijk/hartverscheurend/ronduit kudt dus. Dat is zo, dat blijft even zo, maar ooit zal het slijten. Maar er bestaat nog zoiets als je eigenwaarde, je trots, je rug rechthouden.
  Wat niet wil zeggen dat je geen verdriet mag hebben, dat lijkt me logisch als een in jouw ogen goede relatie patsboem uitgaat. Dit icm het vertrouwde patroon wat er in geslopen is, ja dat is raar als dat weggesneden wordt. Maar jouw waarheid is niet persee die van je ex. En viceversa.

  De acties van diverse mensen roepen bij mij slechts medelijden op. Stalkerazzo in de dop. Eng. Delusional.
  Hoe oud en wijs ben je?
  En denk je werkelijk dat dit soort acties het door jou gewenste resultaat (lees; ex rent in je armen terug en jullie leven nog lang en doodongelukkig) oplevert?

  Och, lieve mensen, laat ik dan als buitenstaander met naam (nee nee anoniem doek nie aan) zeggen; Neen, neen, neen. Je roept louter antipathie op.

  En daarbij heeft Liane een punt, je gebruikt je eigen log maar om je frustie dingen de lucht in te knallen. Bashen op je eigen pagina aub, als je jezelf niet in kan houden.

  En ja, ik ben ook wel eens gedumpt, mijn hart gebroken. En ja, toen was ik ook kapot. Maar de zon komt gewoon weer op hoor, de wereld draait door. En als je slim bent zie je dat ook in en ga je lekker van je eigen leven genieten. Dan kun je aan het einde van de rit tevreden of zelfs gelukkig terugkijken. Hou eerst maar van jezelf. En meen dat dan ook.

  Al die psychoblabla dooddoeners uit een boekje, die kunnen we zelf ook oplepelen na een fles wijn.

  Nou, daag allemaal, ik groet jullie hartelijk!

  @sanne1974

  ps; wel fijn hoor, die reply optie. ik ga mijn eigen blog maar weer s oppoetsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat erg! Is Harrie te laat om te lezen waar het over ging! Zelf krijgt-ie ook weinig reacties op zijn weblog, laat staan hele negatieve en ongenuanceerde. Maar juist van dat soort reacties (die overigens bijna altijd door ene Anoniem zijn geschreven) smult ie. De mens in zijn ongenuanceerdheid, dat is toch prachtig om te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Harrie van Geffen... welke van de 2 blogs moet ik volgen dan? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @R3d8ull: Mag Harrie hier dan reclame maken voor zijn weblog? Als-ie niet oppast komt straks die moderator hier weer langs. harrievangeffen.blogspot.com is het. Mooie recente reactie hier: http://harrievangeffen.blogspot.com/2010/05/ramp-in-tripoli.html

  BeantwoordenVerwijderen