maandag 1 maart 2010

Verscheurd

Minder dan twee weken nog. Dan begint het feest weer. F1. De eerste race is helaas niet in Australië. Helaas, omdat het toch wel een mooie traditie is om voor dag en dauw op de bank te zitten in je badjas bij de eerste happening. Eerst een mokje yoghurt om wakker te worden. En een peuk in de aanslag bij de start. Maar hoe dan ook, het gaat weer beginnen. En zo ook het dilemma.
Het mag duidelijk zijn dat ik een groot Ferrari-fan ben. De emotie van het merk. De beleving van de monteurs. De tifosi. Noem het maar op. Maar dit jaar is die keuze wat minder voor de hand liggend. Waarom? Mijn über-held Schumacher komt terug. En die rijdt voor Mercedes GP (voorheen Brawn GP, heb ik in 2009 ook voor op de bank gestaan). Ik kijk uit naar de Schumacher-stijl, inclusief al zijn ‘slimmigheidjes’. Nu het al-oude duo Brawn en Schumacher is herenigd, mogen we toch aardig wat leuks verwachten, lijkt me. Maar ja, Ferrari is er ook nog... Ik ben verscheurd en ik ga er ook niet uit komen voordat de lichten de eerste keer uit gaan. Ik laat het op zijn beloop. Komt tijd komt raad...

5 opmerkingen:

 1. F1, daar kan ik (nog) geen touw aan vastknopen. Ik zie dan vooral gekleurde autootjes die heel snel achter elkaar aan rijden en af en toe bij een tikje weer een stuk Tupperware op de baan achterlaten. TV commentaar waar ik geen touw aan kan vastknopen. Poppetjes die supersnel auto's repareren, waarbij ik denk: er is al zoveel vanuit de Formule 1 aan techniek doorgesijpeld in de civiele automotive... Nu de service nog. Het hoogtepunt vind ik dan toch wel die kanonnen van Champagneflessen aan het eind, waarmee de winnaars de in schaars in latex geklede pitspoezen natspuiten. Dat is dan toch wel een hele zit waard...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas moet ik je teleurstellen, die pitspoezen is niet echt een F1 ding. Ja bij de startopstelling staan ze keurig een bordje vast te houden, maar daarna zie je ze eigenlijk niet meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deel volledig je beleving. Groot Schumacher fan. Maar ik verwacht dit jaar toch ook veel van Vettel, Alonso en Button.

  En as always, je weet nooit hoe het loopt.
  Inderdaad wel jammer dat Australie niet de eerste race is. Vroeg op, veel koffie, veel peuken en genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heej JW, welkom hier. Inderdaad Vettel zie ik ook als de future champion. Met Alonso en Button ben ik wel een beetje klaar. Rubens daarentegen, zie ik nog steeds graag op een podium staan. Was erbij in Hockenheim bij zijn overwinning. Heel bijzonder! Veel plezier over 1,5 week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, wat verfrissend! Eindelijk eens een communicatievrouw (net als ik) met een passie voor F1 in het algemeen en voor Ferrari in het bijzonder. Net als jij kan ik niet wachten...alleen ben ik tegen die tijd gestopt met roken. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen