zondag 31 juli 2011

Popel-de-popel

Morgen, 1 augustus. Kwart over 9. KvK Eindhoven. JF Kennedylaan. Deze afspraak brandt in mijn agenda. Eerder deze week zei ik dat het allemaal zo onwerkelijk was. Dat is nog steeds zo, maar ik kan ook niet wachten tot het morgen eindelijk zover is. Zojuist belde vriendin M om te vragen of ik al nerveus was. Ze kon de vraag niet eens afmaken want halverwege riep ik al ‘JA!’. Sinds vanmiddag valt er geen land meer met me te bezeilen. Ik ben hyper, kan niet stil zitten, ik sta te popelen. Slapen zal ook wel een hele opgave worden vannacht. Wordt vervolgd.

vrijdag 29 juli 2011

Listen to the radio

De afgelopen dagen heb ik mijn studeerkamer opgeruimd, administratie weg gewerkt en dingen klaar gemaakt voor mijn start aanstaande maandag. Tijdens het werk heb ik graag een muziekje aan. Nu heb ik een fijne creature op mijn studeerkamer, maar een gewone radio is ook wel fijn. Op zolder trof ik een heel oud beestje aan. Ik heb het ding al vanaf dat ik een jaar of 8 ben. Hij is altijd mee verhuisd van adres naar adres en heeft trouwe dienst gedaan tijdens verbouwingen. Er komt nog steeds fantastisch geluid uit en nu heb ik ‘m in ere hersteld voor in mijn werkkamer.

donderdag 28 juli 2011

Gloria

Toch even een keer binnen kijken, dacht ik, toen ik voorbij de nieuwe lingeriewinkel in het centrum van Nuenen liep. Niet slim voor de portemonnee natuurlijk. Maar ja, als je het avontuur aangaat, moet je ook het risico accepteren hè... En zo gebeurde het dus. Ik viel als een baksteen voor een setje uit de herfstcollectie. Een te leuk ruitpatroontje met mosgroen, zwart, taupe en beige. Mijn maat was er niet meer, maar de bestelling is gemaakt en ik krijg een belletje zodra Gloria binnen is...

woensdag 27 juli 2011

Oud en nieuw

Gisteren kreeg ik dus dé JA, zoals te lezen hieronder. Na een aantal uren hyperen en stuiteren, was ik best wel bekaf. Zo gaat dat meestal bij mij, als ik stuiter, dan stuiter ik goed. Vanochtend rustig opgestaan met nog steeds een redelijk onwerkelijk gevoel, maar ook berusting. Na vandaag boodschappen te hebben gedaan voor allerhande kantoorartikelen, heb ik nog wat voorbereidingen afgewerkt en een paar telefoontjes gepleegd.

Nu dinsdagavond, luisterend naar de regen, zit ik me te realiseren dat maandag eigenlijk een soort van nieuw leven start. Maandag ben ik ondernemer. Ja duhhh zul je zeggen, dat wist je toch. Tuurlijk wist ik dat, maar toch voelt het zo gek. Alsof ik maandag echt door een nieuwe deur ga. Een soort van poort naar een nieuwe dimensie. Dat ik daarna echt een geheel nieuwe fase in ga. Ga maar eens na. Ik ben voorheen altijd gewend geweest aan kantooruren, aan de loonstrook en loon aan het einde van de maand, aan vakantieaanvragen indienen. Het klinkt heel basaal, maar als je het zo bekijkt, dan kun je wel stellen dat mijn leven er heel anders uit gaat zien.

Maar naast al die veranderingen zijn er ook de dingen die hetzelfde blijven. Ik zal nog steeds mijn kat twee keer per dag voeren, ik zal nog steeds een teringhekel hebben aan het huishouden, ik zal nog steeds moeite hebben met wakker worden en waarschijnlijk zal ik ook weer tussen 1 en 6 december de kerstboom van zolder halen. Een nieuw leven, met veel oude gewoontes. Oud en nieuw dus eigenlijk. Ik kijk ernaar uit, met de realisatie dat 1 augustus een BM’etje gaat worden, een belangrijk moment. En ik ben benieuwd hoe ik in de herfst terug zal kijken op die eerste maanden van mijn nieuwe leven. We gaan het zien.

dinsdag 26 juli 2011

Jaaaaaaaa!

Jaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaa whoehoeeeeeee jaaaaaaaaa, het is een jaaaaaaa! Een echte, volle, prachtige JA. *Vreugdedansje doet* *Muziekje opzet* *Volume opschroeft* Eindelijk is daar de ‘JA’ waar ik al zo lang op wacht. En je wil niet weten hoe zeer ik ernaar heb verlangt. En hoeveel slapeloze nachten ik heb gehad daardoor. En hoeveel frustratie. En zenuwen. En hoe diep ik heb moeten gaan om een en ander voor elkaar te krijgen. Maar nu is ie daar; de JA op de aanvraag voor de startersregeling. Ein-de-lijk. Wat dat betekent? Dat ik aanstaande maandag, 1 augustus, de Kamer van Koophandel binnen wandel om mijn eigen onderneming te starten. For real baby. Whoehoeeeeeee. Ik ga even verder met mijn feestje. Maar houd dit kanaal in de gaten voor updates, want die gaan er zeker weten komen.

zondag 24 juli 2011

Sambal en de tas

Toen ik maanden geleden te maken kreeg met meerdere werkplekken, werd het ding in gebruik genomen. Een lelijke oude laptoptas, zo een van 15 jaar terug, waarin ik prima al mijn dossiers van de verschillende organisaties kon meenemen. Als ik de deur uit ging hing ik het zware ding om mijn schouder en als ik thuis kwam, wierp ik het ding ergens in mijn studeerkamer af. Regelmatig trof ik Sambal bovenop de tas aan. Ik nam aan dat het te maken had met zijn gave om vooral op voorwerpen te liggen die ik nodig had. Als het ding op mijn bureau lag, dan lag Sambal er bovenop. Als het naast me op de grond lag, nestelde Sambal er zich weer tevreden op. Maar nu ik de tas al drie weken niet meer gebruik, zoekt ie het grote zwarte ding ook steeds op. Als ik het rechtop zet tegen mijn ladeblok, dan ligt het de volgende dag plat, met de kat er bovenop. Sambal heeft blijkbaar na zijn rieten mandje, zijn fluffy mandje, de wasmand en de bureaustoel weer een nieuw favoriet plekje.

woensdag 13 juli 2011

Straat-kip

Toen ik 10 jaar geleden in mijn huis in Nuenen trok, hadden we een straat-kip. Niet echt natuurlijk, het beestje was van iemand, maar ze tokkelde gezellig door het hofje. Je kon haar op ieders oprit aantreffen. En als je iets van mais of ander kruimelig spul in je voortuin strooide, dan was je verzekerd van een bezoekje van de straat-kip. Zo knus dat gescharrel met bijbehorende geluidjes. Op een of andere manier wist ze altijd aan stoere katten te ontsnappen. Maar op een ochtend ging het mis. Mijn vriend stond onder de douche en hoorde een verschrikkelijk gekrijs. Net op het moment dat hij uit het badkamerraampje keek, zag hij een grote hond voorbij rennen met het zielige kippetje stevig tussen zijn kaken geklemd. Daarna hebben we haar nooit meer gezien. Vandaag hoorde ik een vreemd vogelgeluid op straat. Ik heb even gezocht waar het vandaan kwam, maar kon niets vinden. Ineens moest ik weer aan de straat-kip denken. Het klinkt stom, maar ik miste dat rare verschijnsel. Ik hoop dat als er nieuwe bewoners komen in één van de huizen die te koop staan, dat ze een tamme kip hebben.

maandag 4 juli 2011

Vakantie

Ik heb vakantie!! Een maand lang. Maar echt relaxed ben ik niet. Ik ben een beetje op zoek naar mijn ritme. Echt uitslapen lukt niet. Met ‘echt uitslapen’ bedoel ik ergens rond een uur of tien heerlijk uitgerust je ogen voor het eerst open doen. In plaats daarvan wordt ik zo rond zonsopgang voor het eerst wakker, val dan iedere keer in kleine onrustige slaapjes terug en ben er tegen acht uur / half negen echt klaar mee. ’s-Avonds rond een uur of tien ben ik flink moe en rond elven lig ik erin. Ik heb last van een beetje onrust. Zal wel iets te maken hebben met de onzekerheid rondom een zekere instantie. Ik spring werkelijk een gat in de lucht als dat voorbij is. Tot die tijd probeer ik iedere dag te sporten (werd wel eens tijd), iedere week minimaal één uitje te plannen, af en toe iets aan het huishouden te doen en vooral van de zon te genieten.