zondag 12 december 2010

To kerstkaart or not to kerstkaart

M: Oh god, je bent toch niet iemand die aan kerstkaarten doet hè?
L: Jawel, hoezo?
M: Ik ben daar helemaal niet goed in.
L: Dat hoeft toch ook niet.
M: Maar verwacht je dan van iedereen aan wie je een kaart hebt gestuurd, een kerstkaart terug?
L: Nee, maar ik vind het wel leuk.

Even een fragmentje uit een telefoongesprek met dinnetje M. Veel mensen in mijn omgeving ‘doen niet meer aan kerstkaarten’. Dat vind ik prima. Ik heb ook wel eens een jaartje overgeslagen. Maar dit jaar stuur ik er weer een paar de wereld in. Ja ik kan mensen ook tweeten of mailen met een kerstwens, maar ik vind het leuker om een kaartje te sturen. Dat geldt voor wel meer dingen, echte post van een vriend of vriendin vind ik het leukst. Dat mensen geen kaartje terug sturen, uit principe, uit geen zin in, uit whatever maakt me niet uit. Ik huppel vanmiddag met mijn stapeltje vrolijk naar de brievenbus.

5 opmerkingen:

 1. Ze blijven altijd leuk om te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker als iemand ook meer dan een naam erop zet, een persoonlijke boodschap dus, dan is het extra leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je een kaart krijgt met alleen een naam erop... leuk dat iemand de moeite heeft genomen hoor, maar een persoonlijke boodschap is toch wel veel en VEEL leuker...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kaarten met alleen een naam erop kunnen ze wat Harrie betreft houden. Er zijn ook steeds vaker mensen die een setje kaarten kopen, een stickervel met adressen uit hun database bedrukken, de stickers op de kaarten plakken en ze dan versturen. Veel onpersoonlijker is bijna niet mogelijk. Hoewel....kaarten zoals Harrie die héél lang geleden weleens voor zijn verjaardag ontving met de tekst H.G. erop zijn óók heel erg. Als je het dan tóch teveel werk vindt om twee woorden voluit te schrijven, schrijf dan niets en pak een borrel of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het juist super leuk om kerstkaarten te versturen en om te krijgen. Het geeft een goed en warm gevoel. Mensen die weten dat jij aan ze denkt en andersom. Ik kan nooit wachten tot die leuke verschillende kerstkaarten door mijn brievenbus vallen. Zodat ik deze lekker kan ophangen aan de trap en dat iedereen ze kan zien.

  BeantwoordenVerwijderen