vrijdag 24 februari 2012

Spaghetti aglio e olio met gamba’s en rucola

Nieuwe verslaving voor als je niet het budget hebt om regelmatig bij Mangiare te eten.

Nodig:

- spaghetti

- peper

- zout

- knoflook

- gedroogde chilipeper (in zo’n molen)

- zak rucola

- uit vriesvak: zak rauwe grote garnalen in knoflook, 500 gr

- olijfolie, veel

Kook de spaghetti in ruim water met een flinke snuf zout. Neem tegelijk een grote koekenpan of hapjespan en schenk olijfolie in de pan totdat je een klein laagje over de hele bodem hebt. Knijp 4 grote tenen knoflook uit in de olie en draai flink aan die chilipepermolen (ik draai gemiddeld zo’n 50 keer) boven de olie. Verwarm de olie (op middelhoog vuur) totdat de knoflook lekker ligt te pruttelen. Gooi ongeveer een derde van de zak garnalen in de pan. Als je garnalen ontdooid zijn en flink wat kleur hebben, strooi je er peper en zout over. De spaghetti is ongeveer tegelijk klaar als de garnalen. Giet de spaghetti af, spoel het af en gooi het erbij in de pan met garnalen en pittige knoflookolie. Paar minuutjes omscheppen en dan mag het op het bord. Tot slot strooi je nog een derde van de zak rucola over je pasta en schep je het hele heerlijke zaakje om. Happy nomnomnom.

1 opmerking:

  1. Super gerecht heb er ook nog een gesnipperde ui en een eetlepel sambal aan toegevoegd

    BeantwoordenVerwijderen