zaterdag 27 februari 2010
MD
dinsdag 23 februari 2010
Vinden vs Zijn
Die presentator is een lul. Die popstar-wannabee is een loser. Die griet is een slappeling. Die politica denkt dat ze heel wat is. Die kerel is kansloos.
Is het je ooit wel eens opgevallen hoe vaak mensen hun oordeel klaar hebben? En hoe snel ze ‘m geven. En meestal niet eens direct aan de persoon waar ze het over hebben? Mij valt het de laatste tijd erg op. En het gebeurt overal. In tv-programma’s, in gesprekken waarin de besproken persoon niet betrokken is, op Twitter, wherever. Het mooiste (of eigenlijk het pijnlijkst) is dan nog dat men zegt “die kerel is kansloos” in plaats van “ik vind die kerel kansloos”. Men geeft geen mening. Want als dat zo is, is er eigenlijk nog niks aan de hand. Dan is het de ene mening tegenover een andere. Nee, men stelt vast dat het zo is. En als je dat oordeel nog een beetje leuk weet te verpakken in een gevatte quote, scoor je ook nog eens punten op de populariteit-meter.
Hoe komt dat toch? Is oordelen, veroordelen eigenlijk, en daarmee je eigen kijk-mij-eens-bijdehand-zijn-imago opkrikken, de nieuwe volkssport nummer 1? Krijgen we daar een kick van? Of is het nog de enige manier die we kennen om onze mening te geven? Of weten we gewoon niet meer hoe dat moet, een goed gesprek voeren?
Ik zal niet zeggen dat ik me er nooit schuldig aan maak. Ik ben niet roomser dan de Paus. Ik weet alleen dat ik bewust omga met het verschil tussen ‘is’ en ‘vind’. En ik hoop dat de oordeel-trend niet verder doorzet. Dat mensen eens wat vaker hun mening geven als een mening in plaats van een zogenaamd feit. Misschien dat er dan ook weer wat meer ruimte is voor een goed en verrassend gesprek. Dat zou ik mooi vinden.
zondag 21 februari 2010
L’art de ‘tijd rekken’
Ahhhh, nog eeeeeven. Ik heb zo’n dorst. Ik ben helemaal niet moe. Nee echt niet *geeeeuuw* ik heb geen slaap. Ja maar, het wordt net spannend. Ken je dat? Dat je als kind tijd rekte voor het slapen gaan. Je ouders hadden ieder trucje al 100 keer gezien. Maar jij dacht dat het werkte.
zaterdag 20 februari 2010
Under construction
vrijdag 19 februari 2010
Stemmen doe je op 20 februari
Vanaf morgen gaan we naar de virtuele stembus. Voor het twitterfeest, that is. Voor wie er het podium zal bevolken op 2 april in de Effenaar. Hèt feest om in de stemming te komen voor de zomer. Dè pre-party voor Koninginnenach en -dag. Tenminste, daar hoop ik op. En wie willen we op het podium zien? Dat kan er maar één zijn. Namelijk lijst nummer 18; DJ Dan Duvall. Stem op deze man en het dak gaat eraf. Ik reken op jullie!
Waarom je moet stemmen op DJ Dan Duvall, dat hoor je hier: http://soundcloud.com/dvalize
Volg de vorderingen van het feest hier: http://twitter.com/twitfeest040
Hij komt, hij komt
zaterdag 13 februari 2010
Zoekwoorden Top-3
Go ahead. Make my day.
dinsdag 9 februari 2010
Sexual color
Deze geweldige fotoserie kwam ik al surfend tegen en ik kan gewoon niet ophouden met ernaar te kijken. Het is het werk van een jonge Braziliaanse fotograaf, Gabriel Wickbold. De werken zijn in de tweede helft van 2010 te zien in New York. Waar precies weet ik niet. Maar mocht je nog plannen hebben om naar NY te gaan, check even waar de expositie te zien is en laat me weten hoe het was.
http://gabrielwickbold.carbonmade.com/projects/2278650maandag 8 februari 2010
Valentijn
Zondag is het Valentijnsdag. En nu.nl meldde gisteren al dat de rode rozen niet aan te slepen zijn. Dat belooft wat. Bossen met bloemen die over de toonbank gaan. En niet zomaar bloemen. Nee, de duurste bloemen van het jaar. Dat is wel iets dat me tegenstaat. Dat op zo’n dag, net als op moederdag, de marge op bloemen een flinke boost krijgt. Ach ik begrijp het wel vanuit een economisch perspectief, maar toch...
donderdag 4 februari 2010
Verwacht, deze zomer, op uw eigen stoep
Vond hier driekwart jaar geleden nog een discussie plaats over een straatbeeld vol niemendalletjes en sandaaltjes. Als we de voorspellingen mogen geloven, gaat die discussie naar de next level.
Op de eerste lentewind komen ook de eerste trends voor het warme seizoen binnen drijven. En wat is één van de zomertrends voor twintigtien? Juist onderkleding als bovenkleding. Corsetten, negligé’s en BH’s denderden over de catwalk. Stel je voor dat je dat over een paar maanden voorbij ziet komen over je eigen stoepje.
Voetnoot
woensdag 3 februari 2010
Blog opera
De soap opera is uitgevonden in de jaren 30 en sinds het ontstaan van de tv niet meer weg te denken uit het dagelijkse portie aangeboden vermaak. Bijzonder dat zoiets ouds het tegenwoordig nog steeds goed doet. Het is niet meer en niet minder dan een serie verhalen over personen uit een fictieve wereld. Toch leven nogal wat mensen mee met de belevenissen van de karakters. Ik zeg bewust karakters, omdat het gaat om mensen die niet bestaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat bepaalde karakters zo sympathiek worden gevonden dat er een soort fictieve vriendschapsband ontstaat. Of het tegenovergestelde; dat de bad guy wordt veracht en uitgespuugd.
Dat is de fictieve wereld, maar ook irl werkt het zo. Is het niet zo dat het gros van Nederland vindt dat Wendy van Dijk zo’n ontzettende leuke en gewoon gebleven meid is? En kennen die mensen Wendy persoonlijk? Drinken ze geregeld een cappu met haar? Weten ze waarover ze droomt of waarvan ze gruwelt? Nee, meestal niet. Maar toch vinden ze haar de ideale schoondochter. Waarom heb ik dan al van meerdere personen gehoord dat ze bij een ontmoeting, al dan niet georganiseerd in een meet & greet, alles behalve aardig of gewoon is? Dat ze helemaal geen zin heeft om met ‘normale’ mensen in contact te komen en haar neus ophaalt voor een gesprekje.